Реал Мадрид следи 19-годишен нападател, впечатлил в Шампионска лига


Реал Мадрид следи 19-годишен нападател, впечатлил в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

2302 0

Реал Мадрид продължава да следва политиката си от последните години и да следи предимно млади таланти, които да развива. Последният такъв, попаднал в полезрението на мадридчани е Ерлинг Холанд. Норвежкият нападател впечатлява с изявите си с екипа на Ред Бул Залцбург.

От началото на сезона вече има 18 гола в 11 двубоя, като записа впечатляващ хеттрик срещу Генк в Шампионска лига. А след това успя да се разпише и срещу Ливърпул на "Анфийлд". Въпрек и силните изяви, неговата цена все още не е голяма. През 2018 година Залцбург платиха 5 млн. евро за него, като според Transfermarkt сегашната му цена е 12 млн. евро.

Нападателят впечатлява и ръста си - висок е 194 сантиметра, като в родината му го оприличават на Марко ван Бастен и Златан Ибрахимович. Негов агент е Мино Райола. В Шампионска лига повтори рекорд на холандеца Марко ван Бастен, аржентинеца Диего Симеоне и котдивоареца Дидие Дрогба. 19-годишният норвежец стана четвъртият играч в историята, който вкарва четири гола в своите първи две срещи от турнира.

Реал планира още един звезден трансфер (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички