Карлош разкрива: Как "Галактикос" са махали треньори и какво влияние са имали върху Перес


Карлош разкрива: Как "Галактикос" са махали треньори и какво влияние са имали върху Перес
Снимка: Getty Images/Gulliver

11230 0

Легендата на Реал Мадрид и на бразилския национален отбор Роберто Карлош разкри повече от любопитни подробности относно своя престоя в "белия балет" и как "галактикос" е контролирал доста добре съблекалнята и дори се е стигало до влияние върху решенията на Флорентино Перес.

Бранителят бе част от един от най-звездните отбори заедно с Роналдо, Дейвид Бекъм, Зинедин Зидан, Луиш Фиго, като Карлош в момента се чуди как им се е разминало с всичките лудории, дето са правили. Една от тях е свързана с треньора Вандерлей Люксембурго бе назначен за наставник на мадридчани през 2004 година, но заради неразбирателство с футболистите бе уволнен година по-късно.

"Преди втория мач за сезона си позволихме да оставим куфарите си в хотелските стаи и да излезем на вечеря, за да пийнем по бира или чаша вино. На всяка наша трапеза имаше две бутилки вино. Спомням се, че с Роналдо отидохме при Люксембурго и му казахме: "Тренер, момчетата имат различни навици, ще видиш всеки от нас какъв си е. Не се опитвай обаче да ни промениш. Не махай бутилките от масата и не забранявай бирите преди вечеря, за да си нямаш проблеми". Какво направи той ли? Взе ни виното, а след това забрани бирата. Изкара още три месеца. Футболният свят, ръководството на клуба чу оплакванията и "адиос", разкрива Карлош.

Легендарният бранител разкри и защо Хосе Антонио Камачо се е задържал съвсем кратко на треньорския пост. "По време на "галактикос" контролирахме съблекалнята добре. Имахме добра връзка, с изключение на Камачо, който издържа десет дни. Той дойде в съблекалнята, поздрави всички. Беше много сериозен и с история в Реал Мадрид. Аз само гледах какво ще каже. "Искам всички утре в 7.00 сутринта." Обикновено тренирахме в 10.30 ч. Говорихме с него, за да опитаме да сменим часа. Ние имахме нашите навици", разказа той и допълни как са запълвали свободното си време.

"Чудя се как се е разминавало с всички тези щуротии, които сме вършили. След всеки мач имаше частни самолети наляво и надясно. Срещахме се с колегите на частния терминал на летище "Барахас" в Мадрид. Бекъм хващаше към едно място, Фиго и Зидан към друго, ние с Роналдо - също нанякъде, а на следващия ден ни чакаха тренировки. Молех се всичките ни мачове да са в съботни дни, за да ходя да гледам Формула 1 в неделите. Частни самолети колкото щеш – истинска лудост".

Любопитно проучване показва, че най-скъпият играч за всички времена би бил именно Роналдо Назарио. Вижте подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички