Реал Мадрид си поигра с огъня, но спечели головото шоу с Леганес


Реал Мадрид си поигра с огъня, но спечели головото шоу с Леганес
Снимка: Guliver/GettyImages

1381 0

Отборът на Реал Мадрид продължава да бъде лидер в испанската Примера Дивисион, след като се наложи с 3:0 над Леганес в мач от 30-я кръг.

Треньорът на "белия балет" даде почивка на повечето от звездите си, както се и очакваше и на терена стартираха играчи, които по-рядко получават шанс за изява. Данило, Матео Ковачич, Хамес Родригес, Алваро Мората и Марко Асенсио бяха сред титулярните 11.

Още в 15' Хамес откри резултата, а 3' по-късно Мората удвои. Бившият играч на Ювентус имаше нужда от само още 5', за да вкара и втория си гол в мача, за да направи резултата 3:0.

Сякаш момчетата на Зидан решиха, че са си свършили работата за вечерта и свалиха оборотите, но това доведе до връщането на Леганес в срещата. Между 32' и 35' Габриел и Лусиано реализираха по едно попадение и върнаха интригата в мача.

Все пак "кралския клуб" взе своето през втората част, като в 49' Алваро Мората оформи своя хеттрик и оформи крайния резултат.

С тази победа "белия балет" се върна на върха, след като за няколко часа бе изместен от Барселона. След 29 изиграни мача Реал има 71 точки, с две повече от каталунците и мач по-малко. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички