Реал Мадрид ще тръгне смело в Ла Лига, така сочи историята


Реал Мадрид ще тръгне смело в Ла Лига, така сочи историята
Снимка: Getty Images/Guliver

1356 0

Реал Мадрид не е стартирал сезон в Ла Лига със загуба от 2008-а година, когато „лос меренгес” преклониха глава на „Риасор” от Депортиво Ла Коруня.

Това дава оптимизъм в лагера на „кралския клуб” преди началото на новия сезон в Примера дивисион. Оттогава досега Реал има осем победи и 4 равенства.

Депор надви на 31-и август мадридчани с 2:1, а в този момент славният клуб от Ла Коруня се намира в един от най-тежките периоди в историята си, след като е в третото ниво на футбола на Испания.

Тогава точни за тима бяха Мигел Анхел Миста и Алберт Лопо. Голът за Реал дойде от Рууд Ван Нистелрой, а тимът бе воден от германеца Бернд Шустер. Единственият футболист тогава на Реал, който и в този момент е в състава, е бранителят Марсело.

В мача за столичани стартираха Касияс, Рамос, Пепе, Хайнце, Марсело, Диара, Гути, Робен, Раул, Игуаин и Ван Нистелрой. През втората част в игра се включиха Рубен де ла Ред и Ройстон Дренте.

Оттам насетне Реал има осем победи на старта – срещу Депортиво на два пъти, Сарагоса, Бетис, Кордоба, Реал Сосиедад, Хетафе и Селта, а четирите равенства са срещу – Майорка, Валенсия, Спортинг Хихон и Реал Сосиедад. А защо Куртоа проговори иврит, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички