Реал Мадрид се върна на върха в Ла Лига след скромна победа над Майорка


Реал Мадрид се върна на върха в Ла Лига след скромна победа над Майорка
Снимка: Getty Images/Guliver

3707 0

Испанският колос Реал Мадрид победи Майорка с 2:0 като домакин в мач от 31-вия кръг на Примера Дивисион. Попаденията на "Алфредо ди Стефано" отбелязаха Винисиус Жуниор и Серхио Рамос, а с това "белия балет" се върна на първото място в подреждането, изравнявайки се по точки с Барселона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В откриващите десет минути Реал пропусна две отлични положения за гол. Първо Карим Бензема успя да овладее центриране в наказателното поле и да стреля към вратата от непосредствена близост, но Рейна успя да спаси. След това и Гарет Бейл нанесе опасен удар към вратата на гостите от границата на наказателното поле, но отново Рейна се намеси.

Майорка отвърна с опасен удар от далечно разстояние на Идрису Баба Мохамед, но Тибо Куртоа успя да спаси отбора си с блестящо спасяване. В 17-ата минута Винисиус пропиля отлична възможност за гол, след като уцели противников футболист пред зейналата врата на гостите. Три минути по-късно нападателят на Реал поправи грешката си, откривайки резултата за "белите" - 1:0.

Само няколко минути по-късно отново Винисиус се озова в чиста позиция за гол, но не успя да се възползва. До края на полувремето темпото на игра спадна спрямо бурното начало на двубоя, а с това и се редуцираха опасните положения пред двете врати.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 57-ата минута Реал стигна до второ попадение. Серхио Рамос изпълни пряк свободен удар и успя да реализира с прецизен удар в горния ъгъл на вратата на Рейна - 2:0. Само две минути по-късно Анте Будимир се извиси над защитата на "белите", но ударът му с глава бе спасен от Куртоа.

В следващите минути Реал успя да успокои темпото на двубоя и да не позволи на своя съперник да създава неприятности за Куртоа. Зинедин Зидан даде възможност за изява и на резервите Тони Кроос, Брахим Диас, Мариано Диас, Иско и Марко Асенсио.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В миналия кръг Реал Мадрид се възползва от грешката на Барселона и успя да изравни каталунците в класирането в Ла Лига след победа над Реал Сосиедад. Снощи Барса спечели домакинството си на Билбао и отново "дръпна" на "белите", поне временно. Майорка от своя страна продължава да се бори за своето оцеляване, като в последния кръг измъкна точка от друг изпадащ - Леганес.

Мениджърът на "кралете" Зинедин Зидан няма да може да разчита на контузените Начо, Лукас Васкес и Лука Йович, както и на наказания Каземиро. Под въпрос за срещата пък е Иско. Майорка ще трябва да се противопостави на именития си съперник без помощта на Леонардо Кутрис, Лумор Агбеньену и Ки Сун-йън.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Валверде, Модрич, Азар, Бейл, Бензема, Винисиус

Майорка: Рейна, Посо, Валент, Раийо, Седлар, Жуниор Лаго, Баба, Фебас, Дани Родригес, Кубо, Будимир

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички