Реал Мадрид се развихри срещу Ейбар и се настани на върха


Реал Мадрид се развихри срещу Ейбар и се настани на върха
Снимка: Getty Images/Gulliver

2170 0

Реал Мадрид се развихри срещу Ейбар и постигна обеда с 0:4 като гост в двубой от 13-ия кръг на Ла лига. Две попадения отбеляза Карим Бензема и по едно Серхио Рамос и Валверде. По този начин мадридчани временно са на първото място с 25 точки, но Барселона, който е с три по-малко, има мач по-късно тази вечер.

Реал изигра много силно първо полувреме, в което реализира три гола. Още от самото начало "белия балет" започна с натиск, търсейки ранно попадение. Първото падна в 17', когато Карим Бензема изстреля отскочилата топка, попаднала при него в наказателното поле, ниско в средата на вратата.

Само две минути по-късно реферът отсъди дузпа заради нарушение срещу Еден Азар в наказателното поле. Зад топката застана капитанът Серхио Рамос, който бе безпогрешен за 0:2. Лекцията на мадридчани продължи и в следващите минути, като в 29' Бензема вкара втория гол след нова дузпа. 

В края на полувремето домакините имаха нелоши шансове чрез Ескаланте и Енрих, но и възможностите бяха пропилени. В началото на втората част играчите на Ейбар имаха претенции за дузпа, но след преглед с ВАР исканията им не бяха уважени. В 61' Реал стигна до четвърто попадение в срещата.  Валверде се възползва от перфектен пас на Лука Модрич и изстреля неспасяем удар в долния десен ъгъл.

След това попадение Зидан предприе две смени, като на местат на Азар и Валверде бяха пуснати Иско и Винисус. В 77' брилянтно центриране в наказателното поле намери Винисиус Жуниор, който отправи нисък удар с глава в левия ъгъл, но вратарят спаси. До края на двубоя така и не се стигна до повече опасни положения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички