Реал Мадрид се провали у дома срещу слабак в Ла Лига


Реал Мадрид се провали у дома срещу слабак в Ла Лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

2088 0

Реал Мадрид допусна причудливо равенство в 12-ия кръг на испанската Ла Лига, след като направи равенство – 1:1, срещу слабака Жирона след не много убедително представяне. Винисиус поведе шампиона напред в резултата след 70 минути игра, но девет по-късно от дузпа Кристиан Стуани изравни за каталунците и на практика достави точката за Жирона.

В добавеното време на срещата Тони Кроос беше изгонен, което донякъде обрисува и играта на „лос меренгес“ в хода на неделния следобед, но тимът остава начело в Испания с 32 точки, една повече от втория Барселона. Жирона пък е 16-и с 10 пункта след тази среща.

Реал Мадрид установи траен контрол върху играта през първата част, а в първите минути пропуски направиха Лука Модрич и Родриго. Гостите отговориха с положение в 19-ата, когато центриране дойде към Валери Фернандес, но ударът му отиде аут. Три след това пък Камавинга шутира от разстояние, но без успех.

В 38-ата Жирона нацели зрелищно гредата на шампиона, след като Фернандес намери Ерера, чийто мощен шут спря в напречната греда.

Втората част започна като първата – с натиск от „лос меренгес“, след като в 51-ата Винисиус опита да вкара от малък ъгъл, но неточно. След час игра Кастеянос видя възможност да затрудни Куртоа, ала белгиецът се справи със ситуацията. В 70-ата минута Реал откри резултата. Валверде се справи с бранител на Жирона и подаде за Винисиус, който с хладнокръвие прати топката в гостуващата врата.

Седем след това каталунците имаха сериозни претенции за наказателен удар, но първоначално реферът не я отсъди. След две минути и ВАР се намеси, след като посочи дузпа за гостите, а Кристиан Стуани бе точен и смълча „Бернабеу“.

В 89-ата Реал направи изключително нападение, след като Модрич пласира дълъг пас към Мариано. Той видя Родриго, който шутира, а вратарят на гостите – Гасанига, улови, но след това изпусна топката. Нападателят на мадридчани довкара през ръцете му, но след преразглеждане попадението беше отменено поради ВАР.

В добавеното време Тони Кроос остави „лос меренгес“ с човек по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички