Реал Мадрид се оглежда за трио на Лил


Реал Мадрид се оглежда за трио на Лил
Снимка: Getty Images/Guliver

4207 0

Реал Мадрид продължава да е лоялен към философията си от последните години да се насочва към млади играчи на трансферния пазар. През зимата не се очакват някакви гръмки входящи и изходящи трансфери на "Бенабеу", като единствено може да се съгласят на раздяла с Браим Диас и Мариано. 

Според Marca от "белия балет" са се насочили към трио на Лил. Френският клуб се превърна в специалисти в продажбата, като натрупа 150 милиона евро чрез Никола Пепе, Тиаго Мендеш, Рафаел Леао, Анвар Ел Гази и Юсуф Коне. А от Реал са се съсредоточили върху Бубакари Сумаре, Виктор Осимхен и Габриел.

Сумаре е бивш играч на Пари Сен Жермен и се премести в Лил през 2017 г., тъй като знаеше, че шансовете му са ограничени в Париж, така че използва шанса да напусне. През този сезон той стана ключов играч и има 17 мача в Лига 1 и 6 в Шампионска лига. Договорът му е до 30 юни 2022 г., като миналото лято Валенсия проявяваше интерес към него. Каземиро е единственият чист дефанзивен халф, който Зинедин Зидан има в момента и намирането на втори такъв е приоритет за наставника.

22-годишният Осимхен пристигна от белгийския Шарльороа миналото лято срешу само за 12 милиона евро и вече е 10 гола вече в Лига 1 и два в Шампионска лига, като успя да грабне вниманието на Реал Мадрид, Барселона и Ливърпул. Габриел все още се бори да се наложи в Европа и в Лил. 22-годишният защитник бе даден под наем на Динамо Загреб и Троа и едва през този сезон започна да показва потенциала си, привличайки интереса на Ювентус. А какви са плановете на Реал относно нападателя Карим Бензема вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички