Реал Мадрид сдаде върха в Ла Лига, „кралете“ не успяха да пробият бетона на Райо Валекано (ВИДЕО+СНИМКИ)


Реал Мадрид сдаде върха в Ла Лига, „кралете“ не успяха да пробият бетона на Райо Валекано (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

9435 0

Реал Мадрид допусна първа домакинска издънка, след като не успя да прекърши гостуващия Райо Валекано в среща от 12-ия кръг на Ла Лига. Двубоят на „Сантяго Бернабеу“ приключи при 0:0.

Хората на Карло Анчелоти доминираха през цялото време на мача, но не съумяха да пречупят бранещия се изключително организирано отбор от предградието на Мадрид.

Така „кралете“ загубиха първи точки като домакини. От началото на сезона те имаха 4 победи на „Бернабеу“. Бойкият тим на Райо пък записа 8-ми пореден мач без загуба в първенството, като 6 от тях приключиха наравно.

„Лос бланкос“ отправиха общо 22 удара към вратата на Димитриевски, но само 5 от тях се оказаха в очертанията. Гостите приключиха срещата без нито един точен изстрел към тази на Кепа Арисабалага.

В интерес на истината обаче Реал не блестеше на терена, въпреки превъзходството си. Сякаш хората на Анчелоти не направиха нужното в предни позиции, за да прекършат изключително стабилния отбор на Райо.

Иначе, с пропуски се отличиха Федерико Валверде, Джуд Белингам, Хоселу и Родриго. Кълбото все пак веднъж се озова в мрежата на Столе Димитриевски, но попадението на Винисиус Жуниор бе отменето заради засада на Хоселу.

Така Реал Мадрид сдаде първото място на Жирона. „Кралете“ са втори с 29 точки. Райо Валекано е 9-ти с актив от 18 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Логично мачът започна с опит за натиск на домакините. В 6-ата минута Федерико Валверде се озова сам срещу стража на гостите, но не успя да преодолее Димитриевски.

В 11-ата минута всички на стадион „Сантяго Бернабеу“ изтръпваха. Причина бе съмнение за травма в рамото на Джуд Белингам. Той остана на тревата след сблъсък с противник. След намесата на лекарския екип обаче англичанинът се изправи на крака и продължи да играе.

Райо отговори с неточен удар на Де Томас. В 15-ата минута Лопес също би в аут.

Безплодният натиск на „кралете“ продължи. В 26-ата минута Хоселу не успя да порази целта след изстрел с глава.

В 31-ата минута Фран Гарсия проби, нахлу в пеналта, но би високо над вратата на Димитриевски.

В 39-ата минута Винисиус Жуниор нахлу отляво, проби в пеналта, след което подаде към Хоселу, който стреля без забавяне, но Димитриевски показа класа.

До паузата домакините така и не успяха да вкарат гол. В 43-ата минута Белингам показа страхотна техника в пеналта на съперника, но не успя да порази целта.

Video edited on Kapwing

Реал Мадрид отправи общо 12 удара по посока на вратата на гостите до почивката. Само 2 от тях обаче бяха в очертанията. Райо се отчете само с 1 неточен изстрел.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Натискът на „лос бланкос“ продължи и след антракта. Хоселу отново имаше шанс да вкара, но ударът му с глава в 54-ата минута отново не уцели целта. Последва шут на Дейвид Алаба от пряк свободен удар, профучал покрай вратата на Димитриевски.

В 67-ата минута топката посети мрежата на гостите. Винисиус реализира, след като Хоселу остави топката за него в пеналта. Попадението на бразилеца обаче бе отменено заради засада на испанския нападател.

Натискът продължаваше, но гол не падаше. Нови пропуски направиха Родриго и Джуд Белингам.

До края хората на Карло Анчелоти не спряха да нападат, а гостите да се бранят организирано и да не допускат чисти голови положения.

С нови пропуски блеснаха Алаба и на два пъти Родриго, като вторият път бразилецът пробва да матира Димитриевски с пета, но стражът на Райо не сгреши. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: 25. Кепа, 2. Карвахал, 22. Рюдигер, 4. Алаба, 20. Гарсия, 15. Валверде, 12. Камавинга, 10. Модрич, 5. Белингам, 14. Хоселу, 7. Винисиус

Райо Валекано: 1. Димитриевски, 12. Еспино, 24. Лежюн, 16. Мумин, 2. Рациу, 7. Паласон, 21. Сис, 23. Валентин, 18. Гарсия, 22. Де Томас, 17. Лопес

ПРЕДИ МАЧА

Възпитаниците на Карло Анчелоти влизат с чудесно настроение в срещата, след като преди седмица стигнаха до обрат като гост на Барселона до 2:1 с попадения на Джуд Белингам. Те са тотален фаворит тази вечер, макар че отново ще отсъстват Куртоа, Менди, Милитао, Себайос и Чуамени. 

Голямата новина за домакините е потенциалният дебют на Арда Гюлер, който е измъчван от контузии след трансфера си от Фенербахче и така и не успява да заиграе за световния си колос. 

Райо е осми във временното класиране, но ако поднесе изненадата с успех - то ще измести Реал Сосиедад на шесто място с 20 пункта. "Валеканос" нямат загуба в последните си 9 срещи с три победи и 6 ремита. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички