Реал Мадрид с първа победа на „Бернабеу“ срещу Барселона за първенство от...


Реал Мадрид с първа победа на „Бернабеу“ срещу Барселона за първенство от...
Снимка: Getty Images/Gulliver

1551 0

Снощи Реал Мадрид успя да запише победа над вечния си враг Барселона. „Кралския клуб“ спечели с 2:0 при домакинството си на „Сантиаго Бернабеу“ след попадения на Винисиус Жуниор и Мариано Диас.

Интересното е, че това е първа победа за първенство на Реал Мадрид на домакинския им стадион срещу отбора на Барселона от доста време насам. Последният успех на „Кралския клуб“ срещу каталунците на „Сантиаго Бернабеу“ в Ла Лига преди снощи датираше от 25-ти октомври 2014-та година, когато Реал Мадрид победи Барселона с 3:1 след голове на Кристиано Роналдо, Пепе и Карим Бензема. Като цяло „белия балет“ не се представя убедително на своя стадион в „Ел Класико“ в последното десетилетие, като това бе едва втори домакински успех на „Лос Бланкос“ в дербито в последните 11 домакинства за първенство.

Цялостната статистика в дербито между Реал Мадрид и Барселона в последните години от съперничеството им в Ла Лига също не е добра за „Кралския клуб“. Снощната победа за „белия балет“ бе едва 5-тата в последните 23 издания на „Ел Класико“ за първенство. А ето какъв рекорд бе регистриран на вчерашното "Ел Класико".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички