Реал Мадрид с поредна грешка срещу аутсайдер, този път Елче му открадна точка


Реал Мадрид с поредна грешка срещу аутсайдер, този път Елче му открадна точка
Снимка: Getty Images/Guliver

3983 0

Реал Мадрид допусна неочаквана грешка във визитата си на Елче от Ла Лига. "Кралския клуб" завърши наравно 1:1 с домакинския тим, като това бе и последният двубой за календарната 2020 година и за двата отбора.

Срещата с Елче бе поредната през сезона, в която футболистите на Зинедин Зидан се дънят, когато са определяни като големия фаворит. Това може да им коства скъпо, тъй като остават на 2 точки от лидера - градският съперник Атлетико (Мадрид), който обаче е и с цели два двубоя по-малко.

Реал очаквано надигра Елче, но въпреки това успя да се разпише едва веднъж - чрез Модрич в 20-ата минута. Домакините пък вкараха без нито едно голове положение (50'), след като получиха правото да изпълнят дузпа, с която изравниха. След това създадоха още едно добро положение и дори имаха шанс някак да измъкнат 3-те точки.

Следващият двубой на "кралския клуб" е в събота, 2 януари. Тогава тимът приема у дома Селта. За Елче следващото изпитание също ще бъде тежко - гостуване на Атлетик Билбао в неделя, 3 януари.

СЪСТАВИ

Елче: Бадия, Бараган, Верду, Санчес, Санчес, Родригес, Макрон, Гути, Фидел, Бойе, Ригони

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Рамос, Варан, Карвахал, Кроос, Каземиро, Модрич, Асенсио, Васкес, Бензема

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

52' - 1:1! Без да има нито една реална възможност за гол Елче изравни резултата. Дани Карвахал направи огромна глупост и задържа в собственото си наказателно поле противников играч. Заради това бе отсъдена дузпа, реализирана от Фидел.

Реал Мадрид пропусна две страхотни възможност чрез свои защитници - Дани Карвахал и Серхио Рамос. Тази на крайния бранител бе по-чиста, като от непосредствена дистанция стреля с по-слабия си ляв крак в далечния ъгъл, но Бадия демонстрира страхотен рефлекс и отрази.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 13-ата минута "кралския клуб" пропусна страхотна възможност да поведе в резултата. Марсело дублира свой съотборник по фланга и получи топката, като стреля от границата на наказателното поле, но нацели напречната греда.

В 20-ата минута и Асенсио стреля отдалеч, а ударът му се отби в напречната греда. Този път обаче в близост бе Лука Модрич, който успя да стигне до топката и я насочи в мрежата на Елче с глава. 20' - 0:1!

В 36-ата минута футболист на Елче игра с ръка в собственото си наказателнот поле и главният съдия отсъди дузпа. След преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче това решение бе отменено въпреки протестите на футболистите на Реал Мадрид.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Шампионът на Испания Реал Мадрид гостува на Елче в двубой, който се явява последен и за двата отбора за календарната 2020 година. "Кралския клуб" изпраща колеблива година, в която представянето на тима варираше между "отлично" и "слабо".

В крайна сметка важното за отбора бе, че стана шампион. Реал има отлични шансове да защити титлата си и през този сезон, още повече предвид кошмарното представяне на Барселона, като по този начин големият претендент за титлата към момента остава градският съперник Атлетико (Мадрид).

За да се борят за титлата в Ла Лига обаче, футболистите на Зинедин Зидан трябва да спрат да допускат изненади именно в двубои като днешния срещу Елче, в който са определяни за големия фаворит. Елче обаче ще преследва всяка точка до края със зъби и нокти, за да не се върне бързо-бързо във второто ниво на испанския футбол, тъй като заплахата към момента е съвсем реална.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички