Неубедителен Реал Мадрид продължава да трупа негативи


Неубедителен Реал Мадрид продължава да трупа негативи
Снимка: GettyImages

1831 0

Равенството на Реал Мадрид в мача с Осасуна беше може би първото предупреждение за „белите“. За още едно такова може да се приеме и мачът в Шампионска лига с Шахтьор Донецк.

Въпреки че Реал Мадрид спечели срещата с резултат от 2:1, испанският тим пропусна прекалено много възможности. „Белите“ имаха 36 удара към вратата на противника, от които 14 бяха точни, а отбелязаните голове – едва два. Карло Анчелоти разкри на пресконференцията след мача, че по време на почивката между двете полувремена е казал на своите играчи, че няма време за отпускане. Напомнил им е също така, че иска и да бъдат по-активни и да създават повече положения в наказателното поле.

Формацията на стартовата единадесеторка на Реал Мадрид претърпя промени, след като Родриго стартира като титуляр. Бразилецът отваря място на фланга за Федерико Валверде, като по този начин не остава достатъчно пространство за Карим Бензема. Тази тенденция принуждава французинът да избързва на моменти.

По-притеснителната тенденция при „белите“ обаче е проблемът със запазването на сухи мрежи. Срещу Шахтьор Реал Мадрид спечели 50 единоборства, докато украинският тим - едва 31. Въпреки това, Реал не успя да не допусне гол, което е показателно, че съперникът се нуждае от съвсем малко, за да успее да се разпише.

Последните два допуснати гола показват, че отборът на Карло Анчелоти е уязвим, когато не пресира. Реал Мадрид няма и суха мрежа в седемте си мача в Ла Лига.

Приоритетът на Карло Анчелоти в момента е да успее да изкара отбора си от групите на Шампионска лига по възможно най-бързия начин. На 16 октомври „белия балет“ трябва да приеме Барселона на „Сантяго Бернабеу“ и посланието на Карло Анчелоти е ясно: не се отпускайте.

Въпреки тези тенденции, наставникът на Реал Мадрид остана доволен от победата над Шахтьор Донецк.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички