Реал Мадрид с обрат и гръмка победа срещу Жирона като гост


Реал Мадрид с обрат и гръмка победа срещу Жирона като гост
Снимка: Getty Images/Gulliver

5023 0

Реал Мадрид постигна убедителна победа срещу Жирона в среща от втория кръг на Ла Лига. "Белия балет" победи с 4:1 и записа втора победа от началото на сезона. Тимът на Хулен Лопетеги трябваше да обръща резултата, след като Борха Гарсия се разписа в 16'. Две дузпи в 39' и 52', реализирани от Рамос и Бензема, обаче пречупиха домакините и вдъхновиха Реал за успеха. Още едно попадение на Бензема и едно на Бейл оформиха крайното 1:4.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините още в началните минути показаха, че нямат намерение само да се защитават и дори тръгнаха в атака, но опитите им бяха осуетени. В 8' Бензема изскочи сам срещу вратаря и реализира, но страничният вдигна правилно засада.

В 15' Асенсио подаде към Иско в наказателното поле, но от близко разстояние той не успя да намери целта. Две минути по-късно обаче Жирона успя да открие резултата. Лосано мина трима играчи на Реал, стигна до наказателното поле и стреля. Топката се отби в гърба на Начо и попадна в Борха Гарсия, който стреля неспасяемо.

В 26' Порто и Лосано разиграха отляво, Лосано отправи удар, а Карвахал изби топката пред голлинията. В 37' "белия балет" получи правото да изпълни дузпа след нарушение срещу Асенсио. Зад бялата точка застана Серхио Рамос, който изглежда замества напусналия Роналдо. Капитанът на Реал бе безгрешен и изравни резултата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна добре за Реал, но Бейл не избърза с удар и провали атаката. В 51' бе отсъдена нова дузпа за мадридчани, отново след нарушение срещу Асенсио. Този път Карим Бензема застана зад топката и реализира за 1:2.

Изглежда, че този гол пречупи домакините, докато пък от Реал заиграха малко по-освободено. В 59' Иско намери Гарет Бейл малко след центъра, уелсецът напредна много бързо отдясно, след което от наказателното поле не остави никакъв шанс на Боно да отрази завършващия му удар. В 78' Борха изпусна невероятен шанс отново да върне интригата в срещата. Той обаче заложи на сила, вместо на техника, което позволи на Навас да спаси. 

Две минути по-късно мадридчани нанесоха още един удар. Гарет Бейл изработи положението и подаде към Бензема, който бе пред вратата и хладнокръвно отбеляза за 1:4. Положението бе спорно дали французинът не е бил в засада, но след консултация с ВАР попадението бе зачетено.

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид излиза за първото си гостуване и едва ли ще бъде посрещнат добре в Каталуния, така че го чака труден мач. Преди седмица "белия балет" постигна успех с 2:0 срещу Хетафе у дома.

Хесус Вайехо е под въпрос за мача, но други липсващи в състава на треньора Хулен Лопетеги няма. Суперзвездата Кристиано Роналдо. Само два мача между тези два тима в рамките на срещите помежду им в Примера Дивизион. В тях статистиката показва по 1 победа за всеки, като отборите си размениха тези победи в домакинствата си от предишната кампания. В двата мача паднаха и общо 12 попадения.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЖИРОНА: Боно, Поро, Еспиноса, Хуанпе, Муниеса, Понс, Тимор, Ноге, Порту, Лосано, Гарсия

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Начо, Рамос, Марсело; Иско, Каземиро, Кроос; Бейл, Бензема, Асенсио

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички