Любопитният случай "Мбапе" или въртележката, която го праща в Реал?


Любопитният случай "Мбапе" или въртележката, която го праща в Реал?
Снимка: Getty Images/Gulliver

3366 0

Някогашният хегемон на трансферния пазар Реал Мадрид продължава да е "тих" през това лято, но според информация на испанското издание "AS" това може да е затишие пред буря, а причината за това се казва Килиан Мбапе. ПСЖ в никакъв случай не иска да се разделя със световния шампион, но може да няма право на избор.

Причината за това е финансовият феърпей на УЕФА. От европейската централа трябваше да дадат становище по казуса с нарушенията от страна на френския тим относно трансферите, но това решение остана за понеделник. Именно този ден ще определи колко активен ще е "кралския клуб" в заключителните дни на пазара.

Ако УЕФА нареди на ПСЖ да продаде част от футболистите си, за да спази финансовия феърплей, това ще означава, че парижани няма да могат да платят 180 милиона евро за Килиан Мбапе, а той ще се озове обратно в Монако. Това чакат и в Мадрид. Флорентино Перес веднага ще отправи равна или по-висока оферта за нападателя, а "монегаските" по всяка вероятност ще я приемат, тъй като не искат да плащат голямата заплата на младока в ПСЖ.  

Според AS на този етап няма вариант Перес да се пробва и за Неймар. Бившият футболист на Барселона е в списъка за селекция, но няма да премине на "Бернабеу" през това лято. Основна роля за това е изиграл треньорът Томас Тухел - какво е казал на Неймар, вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички