Реал Мадрид с най-доброто си представление под ръководството на Зидан


Реал Мадрид с най-доброто си представление под ръководството на Зидан

968 0

Реал Мадрид изигра най-силния си двубой, откакто Зинедин Зидан беше назначен за старши-треньор на тима. Това стана в съботния късен следобед срещу Селта Виго, като на "Сантяго Бернабеу" Кристиано Роналдо и компания се развихриха и стигнаха до 7:1 над своя съперник.

Интересен факт е, че през първото полувреме не се очертаваше такъв разгром. Двубоят беше равностоен, като Селта създаваше главоболия на защитата на Реал, но все пак с гол на Пепе в 41' след подаване на Иско "белия балет" се оттегли на почивка с аванс.

През второто полувреме обаче Реал Мадрид се развихри и заигра на пълни обороти, отбелязвайки 6 гола във вратата, като дори пощадиха в края своя съперник.

В 50' почна шоуто на Кристиано Роналдо, който за 15 минути реализира хеттрик. Това беше негов 36-и в Примера дивисион, с което поведе на Лионел Меси с 1 хеттрик, въпреки че е в испанския шампионат едва от 2009 година.

При 3:0 Селта успя да върне едно попаденив (62') чрез Яго Аспас, но веднага след това столичани поведоха с 4:1 с третия гол на Роналдо в мача. В 76' той наниза още един гол с глава и направи резултата 5:1.

Безспорният гол №1 беше дело на резервата Хесе Родригес. Той овладя топката в средата на терена, премина през двама защитници и стигна до наказателното поле. Там 6 играчи се струпаха около него, но с бързи движения нападателят си създаде пространство да шутира и беше безгрешен - 6:1 в 77'.

Само три минути по-късно и друга резерва - Гарет Бейл, беше точен, фиксирайки крайния резултат с отличен диагонален удар. Той се завърна в игра като резерва, след като месец и половина отсъстваше заради контузия.

Най-добрият мач на "белия балет" обаче идва в не особено подходящ момент, тъй като отборът е далеч от челото. Победата оставя тима на 3-о място с 60 точки - на 1 от Атлетико и 9 от Барселона, но и двата отбора са с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички