СНИМКА: Къде щяха да са Реал и Барса, ако се брояха головете само на испанци?


СНИМКА: Къде щяха да са Реал и Барса, ако се брояха головете само на испанци?

2345 0

Барселона е убедителен лидер в Примера дивисион, а заедно с Реал Мадрид едва ли някой помни време, в което и двата тима да са били извън топ 3 на испанския футбол. През годините все някой тим се е "намърдвал" между двата гранда, като особено през последните 5 сезона това е Атлетико (Мадрид). Двата колоса обаче винаги са били константа в шампионата... благодарение на чуждестранните си звезди.

Transfermarkt.de направи изследване върху Примера дивисион, отчитайки головете на всички отбори, отбелязани от испанци. В тази класация Реал Мадрид и Барселона не просто нямаше да са в челото, а дори щяха да се борят за своето оцеляване в Примера дивисион.

Ако в първенството се брояха само головете на испанци, настоящият шампион Барселона щеше да се намира на 19-о място с актив от 21 точки и едва 4 отбелязани гола. Също толкова зле е положението и при "белия балет", който с отбелязани 6 гола щеше да е точно над чертата с изпадащи отбори с 24 пункта.

Логичен лидер е Атлетик Билбао, който щеше да е с 52 точки, спечелени от 38 отбелязани гола в шампионата. Виляреал, който в момента е 4-и в реалното класиране, щеше да заема 2-а позиция, докато Атлетико (Мадрид) щеше да запази позиции близо до челото.

Ето и класирането:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички