Реал Мадрид разгроми последния в Испания за самочувствие преди финала срещу Ливърпул


Реал Мадрид разгроми последния в Испания за самочувствие преди финала срещу Ливърпул
Снимка: Getty Images

3641 0

Новият шампион на Испания Реал Мадрид се завърна на победния път, разгромявайки последния в подреждането Леванте с 6:0 като домакин в мач от 36-ия кръг на Ла Лига. След като загубиха дербито срещу Атлетико в предишния кръг, сега "кралете" постигнаха категорична победа и вдигнаха самочувствието си преди финала срещу Ливърпул в Шампионска лига.

За днешния мач Карло Анчелоти заложи на значително по-силен състав от този, който използва срещу "дюшекчиите". Човекът във форма Карим Бензема стартира от първата минута и не пропусна да се разпише в мача. Първото попадение в срещата обаче бе отбелязано от крайния бранител Ферлан Менди, който се възползва от асистенция на Лука Модрич, за да се разпише в 13-ата минута.

Шест минути по-късно дойде и попадението на Карим Бензема, което бе 26-о за французина през сезона в Ла Лига. Асистенцията за гола дойде от Винисиус. В 36-ата минута Лука Модрич се отчете с още една асистенция, но този път в ролята на голмайстор влезе Родриго. В края на първата част Модрич оформи своя хеттрик от асистенции, подавайки на Винисиус, който вкара за 4:0.

През второто полувреме Реал продължи да създава шансове за гол, но не се възползва. Още в самото начало Модрич и Родриго стреляха опасно, но без успех. В 58-ата минута Винисиус вкара топката в мрежата на Леванте, но голът бе отменен поради засада. Малко след това Алехандро Кантеро можеше да вкара за Леванте, но не намери целта.

В средата на второто полувреме Карим Бензема върна жеста на Винисиус от първата част, когато му асистира, за да му предостави на свой ред асистенция, която бразилецът превърна в гол за 5:0. В края на мача Винисиус се възползва от асистенция на Лука Йович, за да оформи свой хеттрик за 6:0. С победата Реал Мадрид увеличи актива си на първото място на 84, докато Леванте остава на последното 20-о място с 29 точки - на шест зад 17-ия Кадис два кръга преди края.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички