Реал Мадрид разби новак и записа втора победа в Ла Лига


Реал Мадрид разби новак и записа втора победа в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

3958 0

Реал Мадрид постигна убедителна победа у дома срещу Уеска с 4:1. Това е втора поредна победа за мадридчани след успеха в Ел Класико и са лидери в Ла Лига.  Бензема се разписа два пъти, а Валверде и Азар добавиха по едно попадение. За гостите вкара Ферейро.

В 7' Мир направи опасен пробив по десния фланг, но ударът му мина встрани от вратата. В 14' Азар се възползва от пас на Марсело, но стреля неточно. В 20' Мир успя да се разпише, но попадението не беше зачетено заради негова засада. Гостите организираха по-опасни атаки, като създаваха проблеми на бранителите в бяло.

Пет минути след това Андрес Фернандес успя да отрази удар с глава на Серхио Рамос. В 28-ата Онтиверос центрира остро, но Гомес не успя да засече топката добре. Въпреки по-добрите положения за Алавес в 40' Еден Азар вкара невероятен гол. От сериозна дистанция той стреля с левия крак и не остави никакъв шанс за Фернандес. Това е първи гол за белгиеца след близо 400 дни.

В края на полувремето Карим Бензема покачи резултата на 2:0. Лукас изпрати прецизно високо центриране в наказателното поле, а Карим Бензема достигна до него и завърши с бърз шут.

Втората част започна добре за "белия балет". В 54' Бензема центрира към Валверде, който с точен шут по земя се разписа за 3:0. В 63' влезлият като резерва Винисиус се измъкна от противниковата защита и подаде на Бензема, но ударът му мина над вратата. В 70' Родриго се справи добре, овладявайки лошо подаване на ръба на наказателното поле и след това стреля в десния ъгъл. Андрес Фернандес не беше заел добра позиция, но се хвърли и направи брилянтно спасяване.

В 75' Дави Ферейро достигна до перфектно до сантиметър подаване в наказателното поле и изстреля топката в десния ъгъл на вратата. В 90' Родриго асистира на Карим Бензема и удар с глава се разписа за 4:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Рамос, Марсело, Каземиро, Валверде, Модрич, Асенсио, Азар

Уеска: Фернандес, Мафео, Пулидо, Сиовас, Луисиньо, Гарсия, Москера, Нвакали, Гомес, Мир, Онтиверос

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В групата попадна нападателят Мариано Диас. Футболистът влиза за първи път в групата на „белите“ през този сезон , след като се възстанови от операция на сливиците. Зинедин Зидан продължава да има проблеми в защитната зона, където с контузии са Дани Карвахал, Алваро Одриосола и Начо Фернандес.

Гостите са в зоната на изпадащите, но пък са майстори на равенствата- 5, затова Реал трябва да внимава. Мадридчани са само на точка от лидера Реал Сосиедад, а в 16 от последните си 17 мача за първенство нямат загуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички