Реал Мадрид продължи победния марш и срещу коравия Атлетик Билбао


Реал Мадрид продължи победния марш и срещу коравия Атлетик Билбао
Снимка: Getty Images/Guliver

3945 0

Реал Мадрид записа победа с 1:0 като гост на Атлетик Билбао в един от най-тежките си на теория мач до края на сезона в Ла Лига. Чрез успеха си момчетата на Зинедин Зидан си гарантираха най-малко запазване на преднината от 4 точки пред Барселона, като тя дори може да се увеличи, тъй като каталунците имат тежка визита на Виляреал по-късно днес.

Двубоят протече на високи обороти, като домакините също имаха своите шансове. Въпреки това, 100%-ово чисто положение нямаше чак до 73-ата минута, когато Рамос вкара поредния си гол за сезона за отсъдена дузпа. Наказателният удар породи дискусии, но главният съдия реши да го отсъди, след като прегледа ситуацията на монитора до терена.

До края за Реал остават 4 двубоя - 2 домакинства срещу Алавес (10.07) и Виляреал (15.07), както и гостувания на Гранада (13.07) и Леганес (19.07). За Атлетик пък остават мачове срещу Севиля (09.07), Леванте (12.07), Леганес (15.07) и Гранада (19.07). Тимът все още има шанс за класиране в местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

СЪСТАВИ:

Атлетик Билбао: Симон, Капа, Йерай, Мартинес, Берчиче, Муниаин, Лопес, Гарсия, Кордоба, Уилямс, Гарсия 

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Валверде, Асенсио, Родриго, Бензема

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 4-ата минута Реал Мадрид имаше шанс да се разпише, след като Асенсио стреля от пряк свободен удар, но Симон добре отрази. Топката стигна отново в играч на "белите", който подаде успоредно към Бензема, но той стреля над вратата.

Първа добра възможност за домакините, след като в 16-ата минута Гарсия получи добро центриране и стреля от близка дистанция, но ударът бе в обсега на Куртоа, който успя да избие. След това топката попадна в играч в бяло.

В 27-ата минута момчетата на Зинедин Зидан отново имаха прекрасна възможност. Страхотно центриране почти от тъчлинията на Асенсио намери Родриго в малкото наказателно поле непокрит, но бразилецът стреля над вратата с глава. Изпълнението бе трудно, тъй като топката тупна току пред него.

Темпото в играта бе на ниво въпреки ранния час на двубоя. Двата тима постоянно атакува и търсеха гола, като нито домакините, нито гостите имаха по-явно предимство и никой не създаде по-опасно положение до 1-вата минута на добавеното време. Тогава Асенсио проби много добре и намери по прекрасен начин Бензема с центриране по въздуха, но французина насочи с глава топката покрай вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме започна на същите високи обороти, на които беше и играта през първата част. И двата тима създаваха атака след атака, но така и не се стигаше до перфектния последен пас, който да задължи даден футболист да реализира. Имаше добър опит за такъв от домакините, но Куртоа излезе превъзходно до пеналта, за да го пресече.

Постепенно Реал започна да налага контрол върху срещата и да търси повече победата, като целият отбор се изнесе по-напред. На няколко пъти и Серхио Рамос се включваше в нападенията и очакваше центрирания.

В 70-ата минута главният съдия се консултира с ВАР и реши да отсъди дузпа в полза на Реал Мадрид за нарушение срещу Марсело. Бразилецът гонеше топка на скорост, но бе застъпен преди да я достигне. Зад топката застана капитанът Серхио Рамос, който не сбърка и така "кралския клуб" излезе напред в резултата в 73-ата минута - 0:1!

След полученото попадения играчите на Атлетик Билбао започнаха да атакуват по-устремено, което откри пространства за играчите на Реал. В 87-ата минута Карим Бензема остана сам срещу противниковия страж, но Симон изби добре с крак и запази надеждите на своя отбор. Поне временно, защото до края домакините така и не успяха да създадат чисто положение, с което да изравнят.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Момчетата на Зинедин Зидан се представят великолепно след подновяването на сезона в Испания, като имат записани 6 победи от 6 мача. Това им позволи първо да си върнат лидерската позиция, а след това дори да натрупат преднина от 4 точки пред преследвача Барселона.

Дербито срещу Атлетик Билбао се очертава като най-трудния мач за Реал Мадрид до края на сезона, което би могло да значи, че този сблъсък е ключов - ако тук "кралския клуб" вземе пълния комплект от 3 точки, то това би било огромна стъпка към титлата.

Атлетик записа 3 победи, 2 равенства и 1 загуба след подновяването, като в момента е в серия от 2 поредни успеха. Тимът е на 8-ото място и ще направи всичко възможно, за да се класира в местата, даващи право на участие в Европа. На 7-о място е Реал Сосиедад с 2 точки повече, а на 6-о - Хетафе, с 4 пункта повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички