Реал Мадрид пречупи 10 от Билбао и влезе в топ 3 на Ла Лига


Реал Мадрид пречупи 10 от Билбао и влезе в топ 3 на Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4130 0

Испанският шампион Реал Мадрид победи Атлетик Билбао с резултат 3:1 като домакин в мач от Примера Дивисион. Билбао игра почти цял мач с човек по-малко, а Карим Бензема отбеляза две попадения за победата на "белия балет". 

Двубоят за Билбао стартира по ужасяващ начин, след като в рамките на пет минути Раул Гарсия си изкара два жълти картона и бе изгонен. Така в 13-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, а това имаше своите последствия в края на полувремето. Тогава Тони Кроос откри за "белите" - 1:0!

Билбао направи мечтан старт на втората част, достигайки до изравнителен гол. Андер Капа успя да се разпише за гостите - 1:1! Минута по-късно гол на Винисиус бе отменен заради засада. В 74-ата минута Реал все пак стигна до второ попадение. Дани Карвахал намери Карим Бензема, който изведе "балета" напред - 2:1! В 92' Бензема вкара още един гол за 3:1.

С победата Реал Мадрид се изравни по точки с лидерите Реал Сосиедад и Атлетико Мадрид - по 26. "Белите" са с по-лоша голова разлика, а "дюшекчиите" са с два мача по-малко. Билбао пък е на 13-о място с 14 пункта.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Карвахал, Модрич, Валверде, Кроос, Винисиус, Васкес, Бензема

Атлетик Билбао: Симон, Берчиче, Мартинес, Алварес, Капа, Дани Гарсия, Венседор, Раул Гарсия, Де Маркос, Беренгер, Уилямс

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид влиза в срещата като трети в подреждането с 23 пункта - на три точки от лидерите Реал Сосиедад и Атлетико Мадрид. Атлетик Билбао пък е на 13-о място с 14 точки. В лагера на "белия балет" отсъстват няколко играчи: Лука Йович е трайно контузен, Каземиро е наказан за срещата, а Еден Азар, Мартин Йодегор и Мариано са под въпрос. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички