Реал Мадрид потърпевш от абсурдна ситуация в испанския футбол


Реал Мадрид потърпевш от абсурдна ситуация в испанския футбол
Снимка: Guliver/GettyImages

7067 0

Ето, че и в най-добре развитите спортни страни може да се стига до абсурдни ситуации. Такъв е случаят в Испания, където това ще се отрази на няколко клуба, сред които и Реал Мадрид, защото "белия балет" няма да може да използва титулярния десен бек - Дани Карвахал, за първия кръг в Ла Лига.

Казусът е следният - на 1-ви август футболната федерация на Испания приема решение, според което наказанията от натрупване на жълти картони за играчите да важат само в рамките на един сезон. Клубовете, които са засегнати (посредством играчите си) се свързват със съответните длъжностни лица, за да проверят дали е организирана среща, на която наказанията официално да бъдат премахнати.

Такава среща обаче нито се е състояла, нито е планувано да се проведе. А причината за това е...лятната ваканция. Оказва се, че длъжностните лица са в почивка. Така идеята за изчистване на наказанията от жълти картони за изминалите сезони, очевидно, ще бъде осъществена чак за следващия сезон.

При така създалата се ситуация, следните играчи няма да могат да вземат участие в откриващия кръг в Испания (с уговорката, че има малка вероятност за извънредна среща в петък) - Дани Парехо и Хосе Луис Гая (Валенсия), Неманя Максимович (Хетафе), Ариц Елустондо и Диего Йоренте (Реал Сосиедад) и Дани Карвахал (Реал Мадрид). А какви са целите пред "кралския клуб" през този сезон - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички