Реал Мадрид почна офанзивата за нов "галактико"


Реал Мадрид почна офанзивата за нов "галактико"
Снимка: Getty Images/Guliver

2143 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е решил да тушира недоволството срещу себе си от страна на феновете с нов мултимилионен трансфер.

Според информация на испанския вестник "AS", ръководството на "кралския клуб" е започнало преговори за звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски.

Клубът е влязъл в контакт с агента на играча - Чезари Кухарски, който беше специален гост на Перес по време на двубоя срещу Хетафе от последния кръг на Примера дивисион.

Именно интересът от страна на Реал Мадрид е причината Левандовски да откаже нов договор от Байерн, въпреки че баварците му предложиха нов 5-годишен договор със значително завишени финансови параметри.

Според хора от кръга на Лева, той много иска да играе в Реал, като от Байерн също са склонни да го продадат, но не и за сума по-ниска от 65 милиона евро.

Най-голяма пречка за подобен трансфер може да се окаже наказанието от ФИФА, което грози "белия балет". Ръководният футболен орган може да накаже Реал за неправомерно привлечени футболисти на под 18-годишна възраст. Това ще означава, че през 2016 година "кралете" няма да имат право да привличат нови футболисти.

Това обаче не попречи на Барселона (същото наказание, за 2015 година) да вземе Арда Туран и Алейш Видал през миналото лято и да изчака наказанието да изтече, преди да ги използва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички