Неймар е най-резултатен, но ас на Реал е доста по-ефективен


Неймар е най-резултатен, но ас на Реал е доста по-ефективен

2473 0

Бразилският ас на Барселона Неймар е най-резултатният играч в Примера дивисион със своите 16 гола, като слага в малкия си джоб голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Лео Меси пък е сравнително назад в подреждането, но това се дължи на двумесечното му отсъствие от терените в Испания.

Каталунците доминират почти по всички показатели през този сезон, но се оказва, че съсипваният от критики и скандали Карим Бензема е най-ефективният нападател в Ла Лига, изпреварвайки именно Неймар.

Френският нападател има 8 гола на сметката си до момента през сезона, въпреки че пропусна месец и половина заради контузии. Той има общо 783 изиграни във всички турнири, което означава, че той вкарва на всеки 97 минути.

Неймар от своя страна е с общо 16 гола през сезона, но в над 1600 минути, което прави по гол на 99 минути.

Карим Бензема обаче няма достатъчно помощ от големите звезди на Реал Мадрид. Кристиано Роналдо има общо 18 гола, обаче едва 10 са дошли в Ла Лига, а 5 от тях бяха срещу Еспаньол. Именно в представянето на нападенията на двата тима се крие и разликата от 4 точки в полза на Барселона на върха в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички