Реал Мадрид победи Атлетико (Мадрид) в градското дерби и доближи върха


Реал Мадрид победи Атлетико (Мадрид) в градското дерби и доближи върха
Снимка: Getty Images/Guliver

3517 0

Реал Мадрид победи Атлетико (Мадрид) с 2:0 в дербито на кръга от испанската Ла Лига. Градското съперничество бе загубено от временния лидер в класирането и разликата между двата тима е вече 3 точки, но и мач по-малко за "дюшекчиите".

Така футболистите на Зинедин Зидан затвърдиха промяната в слабата си форма и потвърдиха, че навлизат във форма след успеха над Борусия Мьонхенгладбах, завоювайки втора изключително важна победа.

Головете за Реал Мадрид бяха дело на Каземиро през първата част след засечено с глава центриране от ъглов удар и на Дани Карвахал през втората част след изстрел отдалеч.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Модрич, Каземиро, Кроос, Васкес, Бензема, Винисиус

Атлетико (Мадрид): Облак, Ермосо, Фелипе, Савич, Трипиър, Караско, Коке, Ерера, Йоренте, Суарес, Феликс

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

63' - 2:0! Дани Карвахал удвоява преднината за своя отбор, след като се разписа с топовен изстрел извън наказателното поле.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

15' - 1:0! Реал Мадрид повежда в резултата заслужено след само четвърт час игра. Каземиро засече добре с глава прецизно центриране от ъглов удар на Тони Кроос и материализира превъзходството за своя отбор.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Атлетико (Мадрид) се възползва най-добре от слабата форма и лошото представяне на грандовете Реал Мадрид и Барселона и се окопира на първото място във временното класиране в елита на Испания. Сега обаче "дюшекчиите" ще трябва да го бранят.

Те вече победиха Барселона, но сега ще имат поне на хартия по-сериозно изпитание - гостуване на шампиона Реал Мадрид. "Кралския клуб" бе близо до огромен резил и отпадане в груповата фаза на Шампионска лига, но показа различно лице - това, което феновете на тима искат да виждат.

Въпросът сега е как ще изглеждат футболистите на Зинедин Зидан, защото ако не са в най-добрата си светлина, то те сериозно рискуват поражение от големия съперник и сериозно изоставане от върха. Не трябва да се подценява и фактът, че феновете и на двата тима държат много на успех в градското дерби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички