Реал Мадрид отново скочи срещу провеждането на мачове в САЩ


Реал Мадрид отново скочи срещу провеждането на мачове в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

946 0

Реал Мадрид изпрати писмо до Кралската футболна федерация на Испания, в което изразява несъгласието си с евентуалното провеждане на мача от 21-и кръг на Примера дивисион Жирона - Барселона в Маями, САЩ.

"Реал не може да се съгласи с това, един от мачовете от испанския шампионат, в който ние сме участници, да се играе на неутрален терен. Удивително е, че идеята идва от организация, която трябва да държи на безпристрастността", се казва в писмото, цитирано от радио Cadena Ser.

Мадридчани също изразяват учудването си от методите на ръководството на федерацията за привличане на интерес към Примера. Като алтернативен метод за повишаване на популярността на Ла Лига Реал предлагат предаването на някои мачове по свободни телевизионни канали.

Преди няколко седмици и Съюзът на футболистите заяви, че Ла Лига не е предоставила нужната информация за планирания мач и твърди, че подобно пътуване може да представлява риск за здравето на играчите. Срещу идеята за мач от шампиона в Америка вече обяви и президентът на ФИФА Джани Инфантино, както босът на Реал Мадрид Флорентино Перес. 

Собственикът на "белия балет" бе категоричен в изказването си още, когато идеята бе съобщена. Ето какво сподели Перес тогава

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички