Барселона изкова първи домакински успех за годината и показа, че може без Левандовски (ВИДЕО)


Барселона изкова първи домакински успех за годината и показа, че може без Левандовски (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5872 0

Барселона записа 14-тата си победа от началото на сезона в Ла Лига, което се случи в 18-тия кръг в надпреварата след скромния успех от 1:0 над Хетафе. В герой за домакините се превърна Педри, който вкара победното попълнение в 34-тата минута, а Тер Стеген имаше заключителна роля с някои ключови спасявания – основно през първата част.

Трябва да се отбележи, че това бе първи успех за календарната година на „Камп Ноу“, а младата надежда Педри никога през кариерата си не бе отбелязвал попадение в дне поредни срещи, след като го направи и по-рано през седмицата срещу Сеута.

Възпитаниците на Шави е редно на поздравят и германския страж Марк-Андре тер Стеген, който не допусна попадение и записа своята стотна „суха мрежа“, докато каталунците дръпнаха на шест точки пред Реал Мадрид на върха, преди гостуването на „белия балет“ на Атлетик Билбао.

Първо полувреме:

Гостите стартираха ударно, след като първото опасно положение бе пред вратата на домакините и то се превърна в попадение. Атака по десния фланг на Юнал бе завършена саморъчно, но Тер Стеген изби. Именно тогава се възползва Майорал и матира немския страж. 

Почти моментално обаче страничния страж отсъди, че първият е бил в засада. 

Домакините отговориха чрез Дембеле преди изминаването на десетина минути, когато французинът отправи удар от движение, но Сориа съумя да го парира, въпреки лек рикошет.

Гол! В 35-тата минута каталунците наказаха една от първите големи грешки на гостите и рейд на Рафиня по левия фланг завърши с чудесно ниско центриране. То прати кълбото в пеналтерията, а там Педри съумя да засече за 1:0!

В началото на последните пет минути отбраната на домакините отново пропусна нападател зад себе си и Майорал се оказа очи в очи с Тер Стеген. Германецът се отчете с вълшебно спасяване, а флагът остана долу.

Video edited on Kapwing

Второ полувреме:

Балде и Кристенсен бяха заменени на полувремето от Алба и Гарсия, като за един от тях има съмнения за контузия, което е принудило замяната. 

След час игра Барселона вече бе взел тотално превес в срещата, след като контролираше топката през над 70% от времето и междувременно бе затворил противника в неговата половина.

Около 70-тата минута Дембеле извърши грубо нарушение срещу един от централните защитници на гостите, което можеше да му донесе червен картон, но той бе наказан само с официално предупреждение.

В следващите секунди Майорал отправи опит при едно от първите по-опасни положения за втората част пред вратата на Тер Стеген, но резултатът остана непроменен. 

При началото на последните 10 редовни минути Фати излезе на голова позиция, но ударът му бе париран, а страничният арбитър отсъди девета засада. 

Стартови състави:

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Кунде, Кристенсен, Балде, Бускетс, Педри, Гави, Рафиня, Дембеле, Фати

Хетафе: Сориа, Иглесиас Санчес, Алдерете, Дуарте, Джене, Суарес, Аглобия, Мия, Аленя, Юнал, Майорал

Преди мача:

Каталунците ще се опитат да не допускат излишни грешки срещу непритенциозния си съперник, заемащ 16-о място във временното класиране. Възпитаниците на Шави пък са на върха с три точки пред настоящите шампиони - Реал Мадрид. 

И двата тима имат по двама сигурни пропускащи, като за домакините това са Роберт Левандовски и Феран Торес, докато Арамбари и Мунир не са на разположение за Хетафе. 

Възпитаниците на Шави са "под пара", след като през последните седмици първо спечелиха Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид, а след това разбиха Сеута за местната купа. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички