Реал Мадрид обърна от 2:0 до 2:3 Севиля и натрупа точки на върха в Ла Лига


Реал Мадрид обърна от 2:0 до 2:3 Севиля и натрупа точки на върха в Ла Лига

7149 0

Реал Мадрид навакса пасив от 2:0 на полувреме и победи с 2:3 Севиля в мач от 32-ия кръг на Ла Лига. "Белия балет" показа изключителен характер и продължи да трупа точки и се доближава целеустремено към титлата в Испания.

След изключителна слаба първа част отборът на Карло Анчелоти успя да навакса два гола пасив и да обърне трудния съперник Севиля. 

Първото полувреме определено бе за сметката на момчетата на Лопетеги, а точни бяха Ракитич от пряк свободен удар в 21' и Кореа едва четири минути по-късно.

На почивката Анчелоти пусна в игра Родриго, който се оказва скритият коз в ръкава на италианския специалист. Само 5 минути по-късно именно той намали за 2:1, а "белия балет" изглеждаше много по-идеен и опасен от първото полувреме. 

Гол на Винисиус бе отменен от ВАР за игра с ръка при овладяването на топката. В 82' резервата Начо изравни резултата, след асистенция на изключителния в този мач Дани Карвахал.

 

Победния гол отбеляза голмайсторът Карим Бензема в добавеното време на срещата и по този начин гарантира победата на "кралете".

Реал Мадрид се откъсва на 15 точки на върха в Ла Лига, като Барселона са след тях, но с два мача пасив.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Домакините започнаха двубоя по-атакуващо с преса, която не даде възможност на Реал да изнесе топката в предно поле. Първото голово положение дойде за Севиля още във 2', след опасно центриране на Навас от дясно, но нямаше никой в наказателното, за да я засече.

След 5' обаче, гостите се посъвзеха и се стигна до далечен и много неточен удар на Камавинга от около 30 метра. Веднага след това от открадната в центъра топка Лука Модрич успя да изведе опасно Винисиус, който върна за Бензема, но ударът му беше блокиран.

В 9' Марсиал стреля опасно, но встрани от вратата на Куртоа. 

В следващите няколко минути и двата отбора се опитаха да организират атаки, но без успех.

В 17' Винисиус спечели корнер за "белия балет", но Боно улови центрирането на Кроос. При повторението се видя, че защитник на домакините игра с ръка при скока си за топката, но ВАР не се намеси.

Севиля получи пряк свободен удар на границата на наказателното поле в 19', след като Лука Модрич посегна опасно. Зад топката застава Ракитич.

ГОЛ! Иван Ракитич откри след прекрасно изпълнен пряк свободен удар и остави Куртоа безпомощен в 21'!

ГОЛ! В 25' Кореа удвои резултата за Севиля! След прекрасен диагонален пас, Кореа нахлу в наказателното поле, като бе изпуснат от Милитао, след блокиран удар, топката отиде в Ламела, а той не се поколеба и качи резултата за 2:0!

В 31' Камавинга получи първия жълт картон в мача след опасно влизане.

Бензема отправи опасен шут от воле на границата на наказателното поле, но точно в ръцете на Боно в 34'. Веднага след това вратарят на Севиля сбърка много лошо, но отново Бензема не успя да отбележи гол за Реал.

Севиля имаха претенции за втори жълт картон на Камавинга, който спря обещаваща атака срещу Марсиал, но реферът дори не отсъди нарушение. Нападателят получи разтежение и на негово място ще влиза младият испански играч Рафа Мир.

В 44' Карим Бензема направи индивидуален рейд, но ударът му беше много слаб и под много малък ъгъл, за да затрудни по някакъв начин Боно. 

След контузията на Марсиал и принудителната му смяна, добавеното време на първата част беше 4'. В тези минути Реал Мадрид владееше топката, но не успя да направи нищо по-специално, за да отбележи и намали изоставането си. Деветката на "кралете" се озова сам срещу вратаря, но бе маркирана засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Полувремето започна със смяна за Реал, като Камавинга бе заменен от Родриго. И двата отбора стартираха с изключително темпо, като Бензема отново изпусна да отбележи за Реал в 48'.

ГОЛ! В 50' по-силната игра на Реал Мадрид се увенча с успех! С атака от ляво на Дани Карвахал, който центрира прекрасно за току-що появилия се Родриго, който не остави шансове на Боно този път и намали за 2:1!

Гостите не изпуснаха инерцията и в 53' грешникът за втория гол Милитао отправи много силен удар от над 30 метра и спечели корнер. В 55' прекрасно центриране на Бензема не бе засечено от Винисиус, който се подхлъзна.

Севиля изглежда в ступор от силната игра на Реал Мадрид и не може да излезе от половината си, а опасните атаки следват една след друга за "белия балет". Лопетеги прибегна до бързи две смени в 62', като Акуна и Корона излизат, а на тяхно място влизат Неманя Гудель и Аугустинсон.

Междувременно "кралете" продължават да изработват положение след положение, но все още втори гол във вратата на Севиля няма.

Все пак домакините стигнаха до положение пред вратата на Куртоа, но Навас стреля много неточно в 68'.

Четвърта смяна за Севиля в 72' - Окампос замени Ромеро. Веднага след това пропуснаха да отбележат трети гол след шокиращ пропуск на Рафа Мир.

В 74' Винисиус отбеляза, но голът се преразглежда от ВАР и главния съдия. Все пак решението беше попадението да бъде отменено, заради игра с ръка на бразилското крило преди гола. Решението беше спорно, тъй като на повторението се виждаше, че Винисиус играе по-скоро с рамо. В недоволството си Начо изкара жълт картон.

В 81' Начо и Асенсио влязоха в игра на мястото на Модрич и Васкес.

ГОЛ! Резервата Начо вкара само минута, след като стъпи на терена! Отново Даниел Карвахал, този път от дясно спечели топката и с прекрасно подаване по земя намери централния защитник на "кралете", който през куп от играчи отбеляза за 2:2.

В следващите минути домакините все пак се опитаха да натиснат Реал, за да се опитат да вземат трите точки в края на срещата.

ГОЛ! Бензема продължава головата си серия за "Кралския" клуб! Страхотно начертана атака на мадридистите доведе до обрат в Севиля. Винисиус изведе Родриго, който от аутлинията върна за Бензема, който след безбройните пропуски тази вечер, се разписа за пълен обрат в 92' - 2:3!

До края на добавеното време от 7' Реал имаха още едно положение, но Боно предотвърти 4-и гол във вратата си, а Бензема бе заменен.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДЕРБИТО СЕВИЛЯ - РЕАЛ МАДРИД В ЛА ЛИГА?

Стартови състави:

СЕВИЛЯ:

Боно, Хесус Навас, Коунде, Диего Карлос, Акуня, Ракитич, Жордан, Папу Гомес, Ламела, Текатито, Марсиал

Резерви:

Дмитрович, Монтиел, Аугустинсон, Окампос, Гудель, Мюнир, Рафа Мир, Ен-Несири, Дилейни, Оливър Торес, Хави Диас, Кике Салас

Старши треньор:

Лопетеги

РЕАЛ МАДРИД:

Тибо Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Тони Кроос, Бензема (капитан), Модрич, Валверде, Лукас Васкес, Винисиус, Камавинга

Резерви:

Лунин, Диего Аламаро, Начо, Асенсио, Бейл, Родриго, Иско, Мариано Диаз, Рафа Марин

Старши треньор:

Карло Анчелоти

ПРЕДИ МАЧА

Дълго време андалусийци бяха на второто място в Ла Лига и дори в един момент бяха претендент за титлата. След поредица неуспешни резултати обаче Севиля е на 12 точки от "Белия балет" и по-скоро ще се бори за място в Шампионска лига този сезон.

В миналия кръг тимът на Хулен Лопетеги победи Гранада с 4:2, но преди това записаха 2 поражения и 2 равенства. Андалусийци отпаднаха и от Лига Европа.

Реал Мадрид продължава битката за спечелването и на Шампионска лига, наред с Ла Лига. Те отстраниха Челси в 1/4-финалите след тежък сблъсък. Отборът на Карло Анчелоти игра 120 минути в Европа и може да е уморен тази вечер.

И двамата треньори имат кадрови проблеми за двубоя. Аут за Севиля са Фернандо, Рекик и Сусо, а за Реал Мадрид - Азар, Марсело, Менди, Гутиерес, Вайехо, Себайос и Каземиро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички