Реал Мадрид не успя да накаже грешката на Барселона


Реал Мадрид не успя да накаже грешката на Барселона

917 0

Реал Мадрид не съумя да изпревари Барселона за второто място в класирането на Примера дивисион. Годината почна слабо за "лос бланкос", които стигнаха само до 1:1 при визитата си на "Местая" срещу Валенсия.

Възпитаниците на Рафаел Бенитес доминираха през голяма част от двубоя, като рано-рано поведоха с 1:0 в 16', след като Кристиано Роналдо асистира за поредния гол на Карим Бензема през настоящата кампания. До края на първото полувреме обаче "прилепите" върнаха равенството, след като фаул на Пепе доведе до дузпа, точно изпълнена от Дани Парехо в добавеното време на първата част.

В 68' за Реал Мадрид задачата стана още по-сложна, след като директен червен картон си изкара Матео Ковачич.

Все пак "белия балет" отново се добра до аванс. Тони Кроос с отлично центриране намери Гарет Бейл, който с превъзходен удар с глава успя да даде аванс на своите. Още в следващата атака обаче Валенсия изравни, след като Родриго намери по подобен начин Пако Алкасер и той, също с глава, донесе точката на домакините.

Така възпитаниците на Рафаел Бенитес не успяха да накажат грешката на Барселона, която завърши 0:0 срещу Еспаньол снощи. 32-кратните шампиони остават на 3-о място с 37 точки, докато в същото време Атлетико Мадрид е на 1-о място с 4 повече. 2-и в класирането е действащият шампион Барселона (39 точки), а 4-ото място принадлежи на Виляреал (36 точки).

Валенсия е на 10-о място с 23 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички