Реал Мадрид не се затрудни срещу Еспаньол и постигна историческа победа


Реал Мадрид не се затрудни срещу Еспаньол и постигна историческа победа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1386 0

Реал Мадрид победи с 2:0 отбора на Еспаньол на "Сантяго Бернабеу" в двубой от 16-ия кръг на Ла Лига. По този начин "белия балет" е едноличен лидер с 3 точки пред Барселона, който играе по-късно днес. Освен това успехът днес е исторически, тъй като Реал се превърна в първия отбор в испанския шампионат с 1700 победи. Също така първи път Реал не беше в бяло на “Бернабеу” от сезон 1981/82 г. насам, като отборът бе в светлозелено заради кампания, която призовава да се обърне повече внимание на климатичните промени.

Като цяло домакините бяха по-добрият отбор, докато Еспаньол се представи доста зле и не затрудни особено възпитаниците на Зинедин Зидан. Винисиус игра доста силно за Реално, но отново нямаше късмет да се разпише. Именно завършващият удар продължава да е най-големият проблем при него.

В 37' Рафаел Варан. Първо Валверде стреля от границата на наказателното поле, стражът на Еспаньол изби топката. След изпълнението на последвалия корнер се стигна до пас на Бензема към неизтеглия се в защита още Варан, който вкара за 1:0. И през втората част ситуацията на терена не се промени, като в 67' след двойно подаване с Валверде - Бензема оформи крайното 2:0. В 83-ата Менди получи втори жълт картон и беше остранен, заарди което Зидан да вкара Милитао на мястото на Родриго.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички