Роберто Мартинес: Еден Азар е Майкъл Джордан на футбола


Роберто Мартинес: Еден Азар е Майкъл Джордан на футбола
Снимка: Getty Images/Gulliver

1420 0

Наставникът на белгийския национален отбор по футбол Роберто Мартинес се изказа доста ласкаво за звездата на тима Еден Азар. Мартинес обяви Азар за Майкъл Джордан на футбола, като сподели очакванията си 28-годишния футболист да спечели Златната топка в следващите години.

„Очаквам Азар да спечели Златната топка. Той има осанката на носител на тази награда. Това, което прави на терена, е типично за играчи, носители на Златната топка и той винаги е на линия да спечели наградата. Представи се на отлично ниво, както в Челси, така и преди това, когато беше във Франция. Трудно е за всеки чужденец в първия му сезон в Реал Мадрид, особено ако бъде поставен в ролята на мотора на тима, който да спечели шампионата. Азар е човекът, към когото е насочен последния пас, един вид Майкъл Джордан. Той е Майкъл Джордан на футбола“ каза Роберто Мартинес.

За момента Азар не оправдава изцяло очакванията към него на „Сантиаго Бернабеу“. На всичкото отгоре той получи травма и ще пропусне един от най-важните мачове за Реал Мадрид през сезона. А кой е този мач, вижте тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички