Реал Мадрид надви Гранада в голово шоу, Азар с първо попадение (ВИДЕО)


Реал Мадрид надви Гранада в голово шоу, Азар с първо попадение (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2251 0

Реал Мадрид победи с 4:2 отбора на Гранада у дома. "Белия балет" си осигури комфортна преднина от 3 гола, но през втората част за по-малко от 10 минути допусна два гола. До изненада обаче не се стигна, тъй като Хамес Родригес успя да оформи крайното 4:2. Другата голяма новина от днешния двубой е, че Еден Азар отбеляза първото си попадение с екипа на мадридчани за 2:0. Другите две попадения бяха дело на Карим Бензема и Лука Модрич.

Срещата започна отлично за домакините, след като още във 2' откриха резултата.Карим Бензема  отбеляза с брилянтен удар в лявата част на вратата, след като беше изведен в наказателното поле от превъзходен прехвърлящ пас на Гарет Бейл. И в следващите минути много по-активни в нападение бяха "белите". Валверде и Дани Карвахал имаха шансове пред себе си, но вратарят Силва се справи и при двете положения.

В 18' се откри и първата по-добра възможност за гостите.  Дарвин Мачис отправи брилянтно центриране към Антонио Пуертас, чийто удар с глава от центъра на пеналтерията премина на милиметри встрани от лявата греда. В 26' хубаво подаване намери Даниел Карвахал в пространство в наказателното поле и отправи нисък удар към средата на целта, но Руи Силва го отказа с превъзходна намеса.

В добавеното време на първото полувреме "белия балет" удвои преднината си и то с първия гол на Еден Азар за отбора.  Бившият играч на Челси бе изведен зад отбраната на Гранада, озовавайки се фронтално срещу стража на Руй Силва. Азар предвиди действията на вратаря и хладнокръвно го прехвърли с красив удар, осигурявайки на своя отбор комфортна преднина на почивката.

През втората част, Азар се отличи и с асистенция. В 61'  плъзна топката към Лука Модрич, който бе на границата на наказателното поле. Хърватинът отправи невероятен удар, който намери горния ляв ъгъл.

В минутите след това обаче нещата за мадридчани се усложниха. В 69' Гранада върно едно попадение, след като Ареола направи дузпа, а Мачис се разписа. В 77' домакините мадридчани допуснаха втори гол. След изпълнение на корнер топката беше продължена от първа греда и Домингос Дуарте протегна крак, за да се разпише от пет метра за 3:2. До изненада обаче все пак не се стигна, като в добавеното време Хамес Родригес оформи крайното 4:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички