Зидан защити Куртоа, но обяви: В Реал винаги ще има дебат за вратарското място


Зидан защити Куртоа, но обяви: В Реал винаги ще има дебат за вратарското място
Снимка: Getty Images/Gulliver

2904 0

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан защити Тибо Куртоа, който отнесе много критики за представянето си през първото полувреме срещу Брюж. "Белия балет" допусна два гола, а на почивката белгиецът бе заменен заради стомашни проблеми. Част от феновете дори вече смятат, че Ареола трябва да е първи избор за вратар.

"Освиркваният? Дали те са заслужени, или не, те са факт. Куртоа знае, че всички са виновни за първия гол от Брюж. Няма смисъл да се въртим в кръг с тази тема. Преди мача Куртоа беше в състояние да пази, но на почивката не се чувстваше добре. Винаги е имало дебат за вратарското място тук и винаги ще има. те си вършат тяхната работа, а аз своята", заяви Зидан.

"Имам 25 играчи и разчитам на всеки един от тях. Незаменим ли? Никога не съм твърдял, че който и да е незаменим. Нито Куртоа, нито който и да било. Няма нито един футболист, за който съм твърдял, че е незаменим", допълни още той и говори за предстоящия мач с Гранада, който е в събота.

"Тук нямаме правото да допускаме грешки, нито една. Винаги се иска да си на ниво, да се представяш добре, да мечтаеш, да вкарваш голове, без да допускаш. Ще продължа да работя, както и играчите. Не можем да сторим нищо повече от това даваме максимума във всеки мач. След като в събота излизаме като първи в класирането срещу втория, значи не вършим нещата съвсем грешно".

А каква бе официалната позиция на Реал относно всичко, което се изписа за Куртоа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички