Реал Мадрид изстрада успеха си над ПСЖ


Реал Мадрид изстрада успеха си над ПСЖ
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1787 0

Реал Мадрид остава единственият непобеден отбор през този сезон във всички турнири, след като днес записа победа с 1:0 над ПСЖ на "Сантяго Бернабеу".

Единственото попадение падна в 35', като автор бе Начо, който само две минути по-рано влезе принудително на терена на мястото на Марсело.

Като по чудо Реал водеше на почивката, след като ПСЖ имаше няколко перфектни шанса за гол, но Кавани и Ибра ги пропиляха. През второто полувреме Рафаел Бенитес затвори своя тим и Реал стигна лесно до победата през второто полувреме.

С това Реал събра актив от 10 точки в групата и води с 3 на ПСЖ. По всяка вероятност "белия балет" ще стигне безпроблемно до първото място в крайното подреждане и може да очаква по-лесен жребий на осминафиналите.

От самото начало инициативата бе за гостите, като те създадоха куп положения, от които обаче не успяха да се възползват. В 3' още Кавани направи рейд през цялата защита на "белите", но в последния момент бе затворен от Варан и не успя да отбележи.

Последваха два удара на Ибрахимович, преди в 13' да се наложи Лоран Блан да прави принудителна смяна заради проблеми в глезена на Верати. На негово място се появи Рабио.

Това обаче не промени събитията на терена и ПСЖ продължи даредува положение след положение. Ди Мария и Ибрахимович имаха страхотни възможности, но ударите им преминаха в опасна близост до гредите на двата отбора. В 29' отново Златан можеше да отбележи след страховит шут от пряк свободен удар, но топката отново не пожела да влезе във вратата.

В 33' и домакините трябваше да направят принудителна смяна, след като контузия получи Марсело. Начо се появи в игра и две минути по-късно той беше най-щастливият играч на терена. След удар на Кроос от дистанция топката срещна крак на играч на ПСЖ. Тя попадна в Начо, който пробва центриране, което се превърна в удар  - 1:0 за Реал Мадрид.

Още в следващата атака ПСЖ можеше да изравни, като по чудо топката не влетя в мрежата на Навас. Другата принудителна смяна Адриен Рабио овладя около дъгата и стреля, но шутът му срещна десния стълб на "бялата" врата.

Марк Клатенбърг даде 4-минутно продължение, в което Единсон Кавани направи непростим пропуск. Уругваецът получи прекрасен пас от Анхел ди Мария, който го остави очи в очи с Навас. Нападателят на ПСЖ обаче направи нещо необяснимо като опита да прехвърли стража. Ударът му нямаше сила и Варан лесно изби топката.

През втората част Рафаел Бенитес строи отлично своите футболисти, които не позволяваха толкова опасности пред своя вратар. За сметка на това Кевин Трап трябваше да се намесва решаващо при удари на Иско и Роналдо.

ПСЖ се опита да затегне обръча около наказателното поле на Реал, а в 76' Ди Мария пробва директно удар от корнер, а Навас успя в последния момент да реагира. Последва контраатака, при която Лукаш Васкес беше изведен сам срещу Трап, но в последния момент беше блокиран. В 81' Кроос също стреля, но вратарят на гостите спаси.

В 88' пък бившият ас на Реал Анхел Ди Мария разтресе гредата зад Навас и не можа да увенчае с гол перфектната си игра - 1:0 за Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички