Реал Мадрид го отнесе, да се готви Барселона


Реал Мадрид го отнесе, да се готви Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

4482 0

Реал Мадрид спечели групата си в Шампионска лига, а изоставането от Барселона на върха в класирането на Ла Лига не е толкова сериозно на този етап от сезона, колкото се очакваше с оглед на факта, че "белия балет" играе трагично. И всичко това си има обяснение - липсата на Кристиано Роналдо, който освен основен голмайстор на тима беше и човекът, който поемаше всички удари от медии и фенове по себе си. Такова мнение изрази синът на легендата Йохан Кройф - Жорди, като предупреди Барселона, че може да очаква точно това да се случи с клуба след ерата "Лео Меси".

"Когато анализирате играта на Реал до миналия сезон, виждате, че Кристиано беше човекът, който, образно казано, държеше чадъра над останалите. Когато завалеше, никой не се намокряше. Но ето, че вече човекът с чадъра го няма. И това си личи", отсече Кройф.

"В Мадрид все още имат отлични играчи, но във футбола ти трябва някой, който дори при 0:2 да е оптимист, че можете да спечелите. От много години насам Лионел Меси изпълнява тази същата роля в Барса.

Засега все още няма смисъл да се мисли за Барса без Меси, защото той продължава да се спрява отлично. Нека да се молим да играе възможно най-дълго, докато краката го държат”, добави Кройф в интервю за испанския вестник "Sport". Междувременно "кралете" ще се опитат да решат проблема с липсата на Кристиано Роналдо с трансфер на суперзвезда още през тази зима - вижте подробности!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички