Реал Мадрид активира клаузата си за Мората


Реал Мадрид активира клаузата си за Мората
Снимка: Getty Images/Guliver

1939 0

Ръководството на Реал Мадрид се е възползвало от правото си да активира клаузата за откупуване на правата на Алваро Мората, информира испанското издание "AS".

Както е известно, "кралете" имат споразумение с Ювентус, което гласи, че испанският нападател може да бъде откупен от "бианконерите" през това лято, както и през следващото.

Димитри Пайе отива в Реал?

"Старата госпожа" се е опитала да анулира клаузата, предлагайки 20 милиона евро на Реал за това, но столичани са отказали, а според сигурни източници на "AS", активирането на клаузата е станало още през март тази година.

По молба на играча, ръководителите на "белия балет" изчакват края на Серия А, за да започнат преговори за личните условия на играча, както и за неговото цялостно бъдеще.

Мората иска да е титуляр и само при това условие (определен брой мачове като титуляр) е готов да се върне на "Сантяго Бернабеу". Предпочитанието му е да се върне в родния си клуб, но не и на всяка цена. Той не е задължен да приема контракта, който ще му предложат от Реал Мадрид.

Реал Мадрид продава Роналдо

Съществува обаче и друга възможност. Реал Мадрид да откупи нападателя, а след това да го пре-продаде. Сериозен интерес към голмайстора има от страна на Антонио Конте, който поема Челси през следващия сезон. Арсен Венгер също обмисля оферта, ако действително Мората напусне Ювентус.

Приоритетите на испанския нападател са Реал Мадрид и Ювентус, а след това идват останалите тимове, стига да му гарантират титулярно място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички