Реал Бетис изпоти Реал Мадрид и взе точка от "Лос Бланкос"


Реал Бетис изпоти Реал Мадрид и взе точка от "Лос Бланкос"
Снимка: Denis Doyle/Getty Images

5198 0

Реал Мадрид направи грешна стъпка срещу Реал Бетис в двубой от 32-рия кръг на Ла Лига, завършил наравно 0:0. Преди това "Белите" спечелиха пет от последните си 6 мача в шампионата, но има сериозен риск да изостанат от лидера в класирането Атлетико Мадрид. За Бетис това бе пето поредно равенство и отборът показа, че е способен да затрудни всеки съперник.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4-ата минута Диего Лаинез опита диагонален пас, но той беше пресечен от защитата на Реал Мадрид. Две минути след това Родриго опита да създаде нещо опасно за столичани, обаче не успя да стигне до удар. В 11-ата минута играчите на Бетис опитаха къс корнер, който беше разгадан от бранителите на мадридчани.

В 14-ата минута Реал Мадрид стигна до първи корнер в мача. Иско центрира и не се стигна до опасност. Отново Иско в 19-ата минута опита да отбележи от пряк свободен удар. Изстрелът беше много неточен. В 25-ата минута Бензема стреля опасно към вратата и Клаудио Браво спаси.

Домакините продължиха натиска и в 28-ата минута Асенсио направи нов пропуск. Борха Иглесиас в 36-ата минута получи хубав извеждащ пас, но нападателят не успя да избегне засадата. Три минути по-късно Бензема излезе на стрелкова позиция и изпусна поредния шанс за Реал.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Центриране на Марко Асенсио в 48-ата минута не намери целта. Отново Асенсио опита да стрля в 52-ата минута, като Клаудио Браво се намеси подобаващо. Три минути след това Родриго опита да центрира и нацели напречната греда. 

В 57-ата минута Лаинез пробва късмета си като не създаде опасност пред Тибо Куртоа. Минута по-късно за Бетис в игра се появи Руибао на мястото на ветерана Хоакин. Винисиус пък замени Родриго за Реал Мадрид. 

В 60-ата минута Гидо Родригес се промъкна покрай защитата на Реал, като Куртоа успя да избие топката. Пет минути по-късно Борха Иглесиас излезе сам срещу Куртоа и отново не реализира, като Лука Модрич изчисти. Мадридчани отвърнаха с чудесен удар на Модрич, който беше спасен от Клаудио Браво.

В 69-ата минута Зидан освежи състава като пусна Одриосола на мястото на Карвахал. Иско също излезе като на негово място се появи Марсело. Серхио Каналес в 73-ата минута стреля опасно, но встрани от вратата.

В 77-ата минута в игра се завърна Еден Азар, а освен това влезе младият Антонио Бланко. Няколко минути след това Клаудио Браво предотврати нова опасност пред вратата си. В 86-ата минута Азар подаде към Винисиус, но бразилецът се подхлъзна и не овладя топката.

Състави:

Реал Мадрид: 1. Тибо Куртоа, 2. Дани Карвахал, 3. Милитао, 5. Рафаел Варан, 6. Начо, 9. Карим Бензема, 10. Лука Модрич, 11. Марко Асенсио, 14. Каземиро, 22. Иско, 25. Родриго

Реал Бетис: 25. Браво, 22. Емерсон, 23. Манди, 6. Виктор Руиз, 33. Миранда, 21. Гуидо Родригес, 18. Андрес Гуардадо, 10. Серхио Каналес, 20. Лаинез, 17, Хоакин, 9. Борха Иглесиас.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В последните си пет спечелени двубоя Реал са вкарали точно по два гола. Момчетата на Зинедин Зидан са и единствените, които са водили на полувремето в цели 7 случая и след това са побеждавали. Бетис има само една загуба в последните си 10 двубоя.

Зинедин Зидан няма да може да разчита на Тони Кроос, който има мускулна контузия. С травма е и Ферлан Менди, а Федерико Валверде има коронавирус. Серхио Рамос все още се възстановява от травма, докато сезонът за Лукас Васкес приключи. Добрата новина е завръщането на Еден Азар в групата.

Бетис няма да може да разчита на звездата си Набил Фекир, който е наказан. Двубоя пропуска Кристиан Тело, както и Дани Мартин и Виктор Камараса. Тримата лекуват различни контузии.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички