Разкриха причините за изненадващо пропадналия трансфер на Гарет Бейл


Разкриха причините за изненадващо пропадналия трансфер на Гарет Бейл
Снимка: Getty Images/Gulliver

14969 0

Въпреки че Гарет Бейл беше пред трансфер в китайския Дзянсу Сунинг, в последния момент преминаването му в китайската Суперлига пропадна. Първоначално английската медия BBC информира, че "кралския клуб" се е отказал от сделката с клуба, но окончателното решение е било на самия футболист, информират "Sky Sports" и "Marca". 

Въпреки че е склонил да премине в Китай, Бейл е помолил за отсрочка на трансфера, за да бъдат премерени всички опции пред футболиста. Той не вижда китайската лига като стъпка нагоре в кариерата си, както и изобщо като правилна стъпка, с изключение на заплатата, която му предлагат. Той обаче иска да продължи да играе на високо европейско ниво и ще търси на всяка цена да продължи да играе в топ отбор.

Също така семейството на уелсеца е имало последна молба към него - да не преминава в Китай, тъй като никой не иска да живее там в рамките на 3 години (времетраенето на контракта му). Той се е съобразил с тази молба и е обещал първо да бъдат проучени всички опции и чак тогава да вземе решение.

Тръгнаха и слухове, че всички действия на Бейл са насочени към това да покаже на Реал Мадрид, че няма как да се отърват от него без негово разрешение, а сагата с китайсия клуб е използвана от агента му Джонатан Барнет за демонстрация на сила.

Трансферният прозорец в Китай затваря в сряда, като изглежда почти няма шансове да се стигне до преминаването му в Дзянсу. Ако има такова, е твърде вероятно сделката да бъде използвана, за да заиграе Бейл под наем в европейски гранд (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички