Раул и Шави - двете фигури, които биха били идеални за Реал Мадрид и Барселона


Раул и Шави - двете фигури, които биха били идеални за Реал Мадрид и Барселона
Снимка: Getty Images

1954 0

Въпреки че в нито един от клубовете няма потвърждение за бъдещето на настоящите им треньори, има завладяващо усещане, че и Реал Мадрид, и Барселона се движат в еднаква посока - две легенди да се завърнат начело в тях, пише Marca в своя статия.

Шави и Раул са свързвани със съответните треньорски позиции в Барса и Реал и ако и Роналд Куман, и Зинедин Зидан напуснат това лято, е лесно да видим и двете гореспоменати лица наети на работа по ред причини.

"Шави не може да бъде Гуардиола, а Раул не може да бъде Дел Боске, те трябва да бъдат себе си и да изразяват знанията си по уникален начин", заявява пред изданието Хуан Карлос Унсуе, който е бивш вратар на каталунците.

Една евентуална полза, която е от решаващо значение в този момент, е, че те биха били две популярни лица сред привържениците на двата клуба и имат голям опит на терена. Макар и играта "вътре" да не е същата като да стоиш отстрани на "зеления" килим, Шави и Раул бяха уважавани футболисти в своите съблекални и знаят как се случват нещата в "кухните" на Барса и Реал.

"Когато Раул беше играч, той обичаше да знае защо се правят нещата, той винаги ми задаваше въпроси и когато му давах информация, той я прилагаше", пък разказва Хосе Антонио Камачо, бивш треньор на "белия балет".

Перфектният начин да се отбележи началото на нова ера в Барселона и Реал Мадрид е да се назначат дългосрочни фигури и както Шави, така и Раул биха били идеални за тази роля. Всеки би имал свои собствени идеи за това как иска отборът му да играе и едва ли биха имали сериозни претенции на трансферния пазар, пише още Marcа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички