Рамос спаси, а Карвахал короняса Реал Мадрид като супер шампион


Рамос спаси, а Карвахал короняса Реал Мадрид като супер шампион

4017 0

Реал Мадрид спечели третата си Суперкупа на Европа, след като във вълнуващ финал "белия балет" стигна до драматичен успех с 3:2 след продължения.

Асенсио с феноменален гол даде аванс на своите в 21', но 4 минути преди края на първото полувреме Васкес вкара за 1:1.

Второто полувреме се разви почти изцяло в полза на Севиля, а Коноплянка от дузпа даде аванс на своите в 71'. Вездесъщият Рамос обаче в 93' донесе равенството на Реал и шанса за победа. 

"Кралете" се възползваха от това и в 119' с феноменален пробив на Карвахал Реал Мадрид спечели.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият четвърт час премина сравнително спокойно и двата отбора повече гледаха да се надлъгват тактически, отколкото да се впускат в някакви атаки.

Точно когато темпото бе съвсем лежерно, в 21-ата минута Марко Асенсио - един от новите на Зинедин Зидан - отправи феноменален изстрел от 30-ина метра и прати по прекрасен начин кълбото неспасяемо в горния десен ъгъл за 1:0.

Като цяло първото полувреме не бе особено добро и за двата отбора, като чистите голови положения липсваха и единствено мигът на брилянтност от страна на Асенсио донесоха някакви позитивни емоции на зрителите.

И двамата треньори имаха основание да бъдат критични към възпитаниците си, защото Севиля изглеждаше сякаш се страхува от топката и не смееше да я задържа и да планира атаките си, а много от офанзивните играчи на Мадрид оставаха изолирани от действията на терена.

Досущ като първото попадение, Севиля съумя да изравни "от нищото" и с една от редките си успешни комбинации в протиниковото поле стигна до гол. Центриране отдясно бе овладяно от Витоло, който остави за връхлитащия Франко Васкес, а за него остана с мощен изстрел от границата на наказателното поле да възстанови равенството - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част се разви изключително скучно в първата си половина. "Рохибланкос" играеха по-добре и владееха топката повече, но положения пред вратата на Касия липсваха.

Така обаче се стигна до 71'. Тогава при пробив в наказателното поле Витоло измами Рамос и така се стигна до дузпа. Тя беше точно изпълнена от Йехвен Коноплянка, който с точен удар обърна напълно резултата.

Севилци бяха готови да празнуват, но отново Серхио Рамос (герой в два поредни фуинала за Реал Мадрид) избухна. След отлична акция в добавеното време Васкес центрира в малкия пеналт, където с глава Рамос вкара на празна врата - 2:2 и продължения.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

Още в началото втори жълт картон си изкара Колоджиеджак и напусна играта. Оттам нататък Реал Мадрид заигра в отлично темпо, но нападателите в бяло опропастиха 3 чисти голови положения.

Въпреки това Суперкупата отново не стигна до дузпи. В 119' Карвахал направи феноменален пробив през целия тим на Севиля и с красив удар с външен фалц вкара за 3:2 - трета Суперкупа за Реал Мадрид.

Състави:

Стадион "Леркендал" в град Трондхайм, Норвегия е арена на големия финал за трофея, който дава неофициалното начало на сезона в големите първенства на Стария континент.

За трети пореден път битката за Суперкупата на УЕФА е изцяло испанска, като Севиля е неизменен участник в нея, а през 2014 съперник на андалусците отново беше Реал, докато миналата година това бе Барселона.

Севиля е с нов треньор - Хорхе Сампаоли, който с Чили разплака Аржентина и Лионел Меси на финала на Копа Америка 2015. Две от звездите на тима обаче бяха продадени - Гжегож Криховяк последва бившия вече треньор Унай Емери в ПСЖ, а Кевин Гамейро отиде в Атлетико (Мадрид). От новите лица се очаква да блестят Гансо и Уисам Бен Йедер.

Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Тони Кроос ще пропуснат финала за Реал Мадрид, като Карим Бензема до последно е под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички