Реал Мадрид без куп от звездите си в сблъсъка за Суперкупата на Европа


Реал Мадрид без куп от звездите си в сблъсъка за Суперкупата на Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

1738 0

Тази вечер Реал Мадрид и Севиля ще спорят за Суперкупата на Европа. През изминалия сезон "белия балет" спечели за рекорден 11-и път трофея в Шампионска лига, а Севилия вдигна 5-ия си трофей от Лига Европа.

Отборът на Зинедин Зидан ще е без куп титуляри за днешния сблъсък. Пръв от сметките на настваника отпадна европейският шампион с Португалия Кристиано Роналдо, който получи контузия във финала на европейското. Бейл, Тони Кроос и Пепе също няма да вземат участие в двубоя.

Още една звезда на Реал няма да играе за Суперкупата на Европа

Карим Бензема също е под въпрос заради контузия в гърба и така най-вероятно като нападател ще започне Алваро Мората, който се върна в тима през миналия месец.

При Севиля също има промени. Като се започне от треньорската рокада - новият наставник Хорхе Сампаоли, който замени заминалия в посока ПСЖ Унай Емери. Севиля се раздели и с голмайстора Кевин Гамейро, който премина в Атлетико Мадрид, но в замяна акостира Лусиано Виет. Очаква се той да започне като титуляр.

Двата отбора играха за Суперкупата и през 2014 година, като тогава Реал се наложи с 2:0 с две попадения на Роналдо.Двубоят е от 21:45 на стадион "Леркендал" в Трондхайм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички