Ракитич очаква нов договор от Барса и разкри защо остава на "Камп Ноу"


Ракитич очаква нов договор от Барса и разкри защо остава на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images/Guliver

1193 0

Хърватският полузащитник Иван Ракитич очаква да подпише нов дългосрочен договор с отбора на Барселона. Това става ясно от изявление на самия футболист за своето бъдеще. Ракитич е уверен, че ще се споразумее с испанския колос за новия си договор.

Основните причини, които стоят зад решението на хърватина да остане на "Камп Ноу", са неговото семейство и агентът му, но и треньорът на каталунците Ернесто Валверде е изиграл ключова роля при крайното решение на футболиста. Ракитич заяви категорично, че нито един друг отбор в Европа не може да му предложи това, което му дава Барселона.

Финалистът от Световното първенство по футбол 2018 в Русия бе усилено свързван с трансфер във френския шампион Пари Сен Жермен, но до трансфер така и не се стигна. Преговорите между двата отбора бяха прекратени, след като бе изяснено, че Ракитич има желанието да остане на "Камп Ноу".

Ракитич коментира ситуацията около него пред "Sport" и очаквания нов договор по следния начин: "Това е тема, която обсъждах с клуба още преди Световното първенство и продължихме да го коментираме по време на шампионата."

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички