Райо Валекано отново се оказа черна котка за Барселона (ВИДЕО)


Райо Валекано отново се оказа черна котка за Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1226 0

Райо Валекано и Барселона не се победиха и завършиха 1:1 в мач от 14-ия кръг на Ла Лига, който бе с начален час 15:00 (българско време).

*Припомняме, че испанският гранд бе спечелил само точка от последните си четири срещи с този противник (три загуби и едно равенство).

Шави започна със следните 11 на терена - Иняки Пеня (Тер Щеген е контузен), Жоао Кансело, Андреас Кристенсен, Иниго Мартинес, Алехандро Балде, Френки де Йонг (първи мач от 23-ти септември насам), Ориол Ромеу, Педри, Ламин Ямал, Роберт Левандовски и Феран Торес.

Домакините влязоха по-настървено в двубоя и напълно заслужено поведоха с 1:0 в 38-ата минута, когато Унай Лопес матира Пеня с диагонален шут от над 30 метра. Важно е да се отбележи обаче, че секунди преди това удар от границата на наказателното поле бе блокиран, а при него стражът на Барса вече бе плонжирал и впоследствие при втория изстрел нямаше достатъчно време, за да покрие долния си ляв ъгъл, в който влетя топката.

Десет минути след началото на второто полувреме Шави извади Ромеу и Торес и пусна на техните места Илкай Гюндоган и Жоао Феликс, като тимът му веднага заигра по-добре, но трудно стигаше до чисти голови ситуации. При една от малкото такива топката бе сложена на главата на Педри, който от 5 метра не успя да я насочи в очертанията на вратата.

15 минути преди края на редовното време на терена се появиха Фермин Лопес и Рафиня (заменени бяха Педри и Ямал), а секунди по-късно след силен шут по земя с левия крак на бразилеца кълбото се отби от левия страничен стълб.

В 82-рата минута Балде центрира от крилото към Левандовски, а защитникът Флориан Лежун се опита да попречи на поляка да вкара с глава, но вместо това прати топката в собствената си врата - 1:1.

Със спечелената точка каталунците събраха актив от 31 и така останаха на третото място във временното класиране. Пред тях са Реал Мадрид (32) и Жирона (34), които са с мач по-малко. Райо Валекано пък е на осма позиция със сбор от 19 пункта.

*Следващият двубой за Барселона е на 28-и ноември (вторник) от 22:00 ч. (българско време) - домакинство на Порто от петия кръг на груповата фаза в Шампионска лига! След това пък е домакинството на Атлетико Мадрид (3.12., 22:00 ч.) в сблъсък от 15-ия кръг на Ла Лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички