Рафа Бенитес си спомни за престоя в Реал Мадрид: Играчите ме саботираха, нямах подкрепа...


Рафа Бенитес си спомни за престоя в Реал Мадрид: Играчите ме саботираха, нямах подкрепа...
Снимка: Getty Images

2232 0

Рафаел Бенитес е един от треньорите на Реал Мадрид, който не се задържа дълго на поста, въпреки че в сезона, който започна, но не завърши, "лос бланкос" спечели Шампионска лига.

Говорейки пред "Cadena Ser", испанецът се оплака колко малко подкрепа е имал през тези седем месеца, в които бе начело на Реал.

"Когато пристигнах в Мадрид, Анчелоти току-що беше напуснал и имаше добри отношения с играчите и изглеждаше, че "идвам с камшик". Имаше неприятна атмосфера: Касияс напусна, Бензема беше арестуван... Ситуацията беше сложна и накрая аз платих сметката", каза Бенитес.

"Кристиано, познавайки го какъв е, трябваше да бъда внимателен с него. При наличието на толкова много звезди нямаше как всички да са титуляри. Играчите ме саботираха, нямах подкрепа... Отиваха в медиите и разказваха истории против мен. Едно е това, което се знае, друго е това, което се случи", добави испанският специалист.

Рафа Бенитес акостира на "Бернабеу" през 2015 година, но 7 месеца и 25 мача по-късно той бе освободен от задълженията си. Неговото място бе заето от помощника му Зинедин Зидан. В края на сезона пък французинът успя да изведе "лос бланкос" до златото в Шампионска лига, където на финала бе победен градския съперник Атлетико Мадрид.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Карим Бензема се присъедини към "големите" в Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички