"Работата беше отлична" - Шави не спря да хвали Барселона заради направените трансфери


"Работата беше отлична" - Шави не спря да хвали Барселона заради направените трансфери
Снимка: Getty Images

1592 0

Барселона ще се изправи срещу Осасуна в неделя вечерта в четвъртия мач от Ла Лига. "Блауграна" са непобедени в трите си мача досега през сезона, като спечелиха последните два след равенството срещу Хетафе в първия ден. А наставникът на каталунците Шави не очаква никак лесен мач.

"Осасуна е интензивен противник, който има един и същ треньор от много години. Те са труден отбор и силен съперник у дома. Те току-що бяха елиминирани в Лигата на конференциите, но имат добър състав и ще ни бъде трудно", сподели Шави преди двубоя.

Относно трансферния прозорец

На въпрос дали смята, че съставът е по-добър от този, който имаше миналия сезон, мениджърът отговори: "Ще видим дали имаме по-добър отбор от миналата година, оценките са в края на сезона. Много съм щастлив. Клубът свърши много добра работа, отборът се подсили добре. Играчите, които напуснаха, поискаха да напуснат. Пристъпихме бързо към укрепване".

"Работата беше отлична. Имаше напрегнати моменти, но играхме честно. Ансу, Абде и Ерик искаха да си тръгнат. Това е тяхно решение. Ние се адаптирахме към каквото можахме. Това беше добър пазар за нас. Сега трябва да го докажем", допълни той. 

Относно привличането на Жоао Кансело и Жоао Феликс: "Кансело е доказан играч, който може да играе и от двете страни. Поради напускането на Ансу и Абде имахме нужда от подсилване напред. Жоао Феликс е много талантлив и се постара да дойде. Имам много положителна оценка. Всеки свърши невероятна работа, за да имаме конкурентен отбор". По-рано пък испанският съд се произнесе за случая с Негрейра и дали Барселона има вина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички