Пътят към титлата е открит: Атлетико взе най-тежкия си мач


Пътят към титлата е открит: Атлетико взе най-тежкия си мач
Снимка: Getty Images/Guliver

1164 0

Атлетико Мадрид е все по-близо до титлата в Испания. Лидерът в класирането победи с 2:1 Реал Сосиедад и вече е само на два успеха от това да триумфира като шампион. В следващия кръг "лос колчонерос" приемат Осасуна, а последният им мач е гостуване на Валядолид. Шест точки ще означават титла за Атлетико, независимо от това какво ще направят Барселона, Реал Мадрид и Севиля в своите двубои.

Луис Суарес и Анхел Корея поведоха атаката на Атлети, а Жоао Феликс се появи чак в края, когато двубоят беше решен. Силно играха Маркос Йоренте и Яник Ферейра-Караско, а капитанът Коке свърши много работа в средата на терена в своя мач номер 500 за "дюшекчиите" във всички турнири.

Наставникът на Реал Сосиедад Иманол Алгуасил заложи в предни позиции на Александър Исак, който имаше най-добрите положения пред вратата на Ян Облак. Порту също беше активен, но само до почивката, а Микел Оярсабал беше опазен от защитата на Атлетико и в средата на второто полувреме отстъпи мястото си на Микел Меркеланс.

Мадридчани стартираха с мощен натиск и ясно показаха, че ще търсят ранен гол. Суарес получи шанс да се разпише в 5-ата минута, но ударът му беше крайно неточен, а малко по-късно след негов изстрел от фаул топката мина на сантиметри от гредата.

В 9-ата минута Корея хитро изведе Йоренте, той се отскубна очи в очи с Алекс Ремиро, но стреля право в него, вместо да подаде на свободния Суарес. Голът обачене закъсня. В 16-ата минута диагонален пас на Йоренте стигна до Ферейра-Караско, който овладя топката и я промуши под плонжа на Ремиро - 1:0

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички