Първо поражение за Реал Мадрид и то тежко! Убедителен Атлетико спря серията на съперника след горещо дерби (ВИДЕО)


Първо поражение за Реал Мадрид и то тежко! Убедителен Атлетико спря серията на съперника след горещо дерби (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5173 0

Реал Мадрид претърпя първо поражение за сезона и то много тежко  - от градския съперник Атлетико. "Белия балет" загуби с 1:3 на "Метрополитано" в двубой от шестия кръг на Ла Лига. До този момент бяха безгрешни и с пълен актив от точки. Попаденията за "дюшекчиите" отбелязаха Алваро Мората в 4' и 46', както и Антоан Гризман в 18'. Тони Кроос вкара за Реал много красиво попадение в 35'.

Отборът на Диего Симеоне изигра силен мач, като особено впечатляваща бе пресата в първите минути на двубоя. Именно благодарение на нея вкараха две попадения за 18 минути.  За първи път от 2015 година насам Атлетико успя да си осигури преднина срещу Реал в двубой от Ла Лига от 2 гола след само 18 минути игра.

Тони Кроос опита да върне отбора си в двубоя, но и неговото попадение не бе достатъчно. И втората част започна с ранно попадение на бившия играч на Реал - Мората. Отборът на Карло Анчелоти опита да натисне съперника си през втората част, но това се оказа много трудна задача и опасните положения не бяха много.

Юбилеен мач записа Саул Нигес. За него той бе под номер 300 в Ла Лига и 266 за "дюшекчиите", но за първи път осигурява 2 асистенции срещу Реал в един мач от надпреварата. За Карло Анчелоти това бе осмо поражение от Диего Симеоне в цялата му кариера, като единствено има повече от Лучано Спалети - 11.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Атлетико започна с висока преса от самото начало на двубоя, като това даде резултат още в 4'. Тогава Марио Ермосо проби през центъра, след което намери Лино отляво. Той центрира в наказателното поле, където Алаба не се справи добре и изпусна Алваро Мората. Нападателят вкара с глава за 1:0 и се израдва бурно на гола срещу бившия си отбор.

Отличната игра на Атлетико продължи, като Гризман центрира от корнер, а защитата на гостите не успя да се справи добре. Коке върна към Хименес, чийто удар с глава мина покрай вратата. В 18' домакините вкараха втори гол след нова много добра атака. Лино получи добро подаване, като след това продължи към Саул Нигес. Той центрира в наказателното поле. Там Антоан Гризман бе оставен сам и с помощта на гредата успя да се разпише с глава за 2:0.

Реал много трудно стигаше до вратата на Облак, като в 21' Модрич опита удар, който мина над вратата. В 30' Мората стреля от наказателното поле, но Кепа нямаше затруднения.

5 минути след това обаче един от най-опитните в състава на Реал - Тони Кроос, върна своя отбор в мача. Валверде проби отдясно и центрира, но Хименес изчисти от наказателното поле. Топката отиде в Тони Кроос, който от около 20 метра овладя и стреля, за да вкара страхотен гол за 2:1.

 

В края на полувремето "Кралете" стигнаха до второ попадение, но то не бе зачетено заради засада. Камавинга вкара, след като удар на Алаба срещна гредата, но в хода на атаката Антонио Рюдигер е бил в положение на засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна огледално на първата - с бърз гол за "дюшекчиите". И отново голмайстор бе Алваро Мората, който бе оставен напълно сам в наказателното поле и без проблем вкара с глава за 3:1. А още на почивката Анчелоти направи първата си смяна, като на мястото на Лука Модрич влезе Хоселу.

 

В 53' отново центриране се оказа проблем за състава на Анчелоти. След корнер Ермосо отправи удар с глава, който мина близо над гредата. Малко след това Анчелоти предприе нови промени. На мястото на Фран Гарсия, Лукас Васкес и Камавинга влязоха в игра Ферлан Менди, Начо и Орелиен Чуамени.

След 60' Реал опита да наложи натиск в търсене на попадение. В 63' Валверде намери Хоселу в наказателното поле, който подаде към Родриго. Ударът на бразилеца обаче бе блокиран. В 70' отново Родриго пробва далечен изстрел, но покрай вратата. 8 минути след това Браим Диас, който също влезе като резерва, направи добър пробив отдясно и навлезе в наказателното поле. От там стреля, но Облак направи добро спасяване и предотврати гол във вратата си.

В добавеното време на мача Мемфис Депай получи страхотен пас от Анхел Кореа и стреля от около 20-ина метра, но мина покрай вратата. В петата минута на продължението Белингам влезе изключително грубо в краката на Кореа, за което получи жълт картон. А домакините искаха той да бъде изгонен.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Атлетико Мадрид: Облак, Савич, Хименес, Ермосо, Молина, Йоренте, Коке, Саул, Лино, Мората, Гризман;

Реал Мадрид: Кепа, Васкес, Рюдигер, Алаба, Гарсия, Валверде, Кроос, Камавинга, Модрич, Родриго, Белингам;

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Лошата новина за Реал ще е отсъствието на Винисиус. Той се възстанови по-рано от травмата, която лекуваше, но заради стомашни проблеми отпадна от групата часове преди мача. Дани Карвахал също е аут, както и трайно контузените Едер Милитао и Тибо Куртоа.Тома Лемар, Пабло Бариос и Родриго де Пол пък са с контузии от "дюшекчиите".

Два поредни мача между тези съперници във всички турнири завършват при равенство 1:1 в редовното време (единият е за Купата, където Реал печели след продължения и 3:1). В първенството обаче Атлетико има само 1 победа в последните 14 мача срещу "кралския клуб" (6 победи за Реал и 7 равенства в останалите срещи).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички