Първите стъпки са направени, ПСЖ се е свързал с Реал Мадрид за трансфер на Неймар


Първите стъпки са направени, ПСЖ се е свързал с Реал Мадрид за трансфер на Неймар
Снимка: Getty Images/Guliver

6356 0

Реал Мадрид и Пари Сен Жермен вече водят преговори за Неймар, потвърди испанското издание AS. Два месеца, след като връзката между бразилеца и френския клуб тотално се разпадна, от "Парк де Пренс" са решили да потърсят контакт с "белия балет".

Първата стъпка е направена преди няколко дни, когато парижани са се обадили в офисите на "Бернабеу", за да демонстрират желанието си за преговори. Мадридчани, изненадани от внезапната възможност да привлекат един от най-добрите в света и то за по-малка сума от очакваното, ги е накарало да започнат преговори.

Все още няма официална оферта, но източници, близки до преговорите са споделили, че ПСЖ е готов да обсъди алтернативни варианти с Реал, вместо да се поддаде на натиска на Барселона за сваляне на цената. Смята се, че дори нападателят може да пристигне на "Сантяго Бернабеу" с договор за едногодишен наем, което ще устройва всички страни.

Това би позволило на парижани да даде на играча още една година и по този начин да се увеличи стойността и да го продаде на по-висока цена през 2020 г. За Мадрид би било по-малко рискована инвестиция, а за Неймар това би била възможността да се върне в Испания. Този вариант единствено няма да се хареса на Барселона, но според близки до ПСЖ каталунците никога не са се свързвали официално с колегите си, а са действали чрез посредници.

Самият Неймар никога не е изключвал възможността да премине в "Кралския клуб". През цялата си кариера той нито веднъж не се е изказал против клуба. Освен това отношенията между двата клуба винаги са били много добри и това би помогнало за евентуална сделка. А как Неймар загатна, че може да е избрал Реал вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички