Провален трансферен прозорец - 5 от 6 попълнения на Барселона разочароваха


Провален трансферен прозорец - 5 от 6 попълнения на Барселона разочароваха
Снимка: Getty Images

6756 0

Сезон 2023/24 не беше много удачен за Барселона откъм входящи трансфери. Каталунците привлякоха шест играчи през лятото и зимата, но само един от тях се наложи като титуляр и заигра успешно за все още актуалния испански шампион.

Става дума за Илкай Гюндоган. Останалите - Жоао Кансело, Жоао Феликс, Иниго Мартинес, Витор Роке и Ориол Ромеу са или резерви, или не се представят цялостно според очакванията.

Кансело - спад и грешки

Жоао Кансело

- спад във формата и грешки

След успешна първа половина на сезона, в която мнозина отбелязваха играта на португалеца в атака, Кансело се оказа в центъра на вниманието заради сериозни грешки в мачовете срещу ПСЖ и Реал Мадрид.

Витор Роке

- без игрово време в Шампионска лига и Ел Класико

Бразилецът, преминал в Барса тази зима, за да стане дубльор на Левандовски, почти не получава игрово време. Той така и не игра в най-силния европейски клубен турнир - нито в 1/8-финалите срещу Наполи, нито в 1/4-финалите срещу ПСЖ, а също така пропусна важното Ел Класико на "Сантяго Бернабеу". Шави обяснява това с трудностите на адаптацията.

Роке не получава достатъчно игрово време

Иниго Мартинес

- "жертва" на Пау Кубарси

Очакваше се, че Мартинес ще се появява по-често в центъра на отбраната, но прогресът на младия Кубарси го закова на резервната скамейка. Мартинес беше на пейката в мачовете в Шампионска лига срещу Наполи и ПСЖ.

Жоао Феликс

- отстъпи на Рафиня

Португалецът има нелоша статистика в Барселона - има 10 гола и 6 асистенции, но остава резерва и невинаги е точен. Рафиня е по-бърз и решителен и затова зае мястото на Феликс, играейки в двойка с Ламин Ямал, завладял левия фланг. В предишното Ел Класико Жоао не успя да развали своето "проклятие" - той никога не е вкарвал на Реал и не ги е побеждавал.

Феликс не играе зле, но Рафиня го измести

Ориол Ромеу

- от титулярния състав - на пейката

В началото на сезона Ромеу беше титуляр, но не оправда очакванията в центъра на терена, загуби титулярното си място и получава все по-малко игрово време. А ето какви са плюсовете на Рафаел Маркес да стане следващият треньор на Барселона

Източник: sports.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички