Проблем в Барселона: 743 милиона евро и само една титла в Шампионска лига


Проблем в Барселона: 743 милиона евро и само една титла в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

2241 0

Успехите на домашната сцена за Барселона в последните години изглеждат безпрецедентни, след като за съперници има Реал Мадрид и Атлетико. Каталунците са хегемон в стил "Байерн", но с далеч по-силна конкуренция. Но инвестициите в клуба, които бяха направени в последните 7 години обещаваха доминация не само в Испания, но и в цяла Европа. Успехът на Иберийския полуостров обаче така и не се пренесе на най-голямата европейска сцена.

Считано от сезон 2011/12 насам Барселона е спечелила едва един път най-престижната клубна надпревара. Това стана през 2015 година срещу Ювентус. В периода 2006 - 2011 година Барса спечели 3 пъти точно този трофей, а след привличането на играчи като Неймар, Луис Суарес и други се очакваше още по-категорична одминация на "блаугранас".

От лято 2011 насам Барселона е изхарчила баснословните 743 милиона евро за общо 25 играчи, а в това число не се брои Коутиньо, който беше привлечен за рекордните 170 милиона евро през януарския трансферен прозорец.

Неймар, Дембеле и Луис Суарес струваха над 80 милиона евро на Барселона, а в графата над 20 милиона попадат още Андре Гомеш, Паулиньо, Сеск Фабрегас, Нелсон Семедо, Арда Туран, Пако Алкасер, Алексис Санчес, Самуел Умтити и Жереми Матийо. От всички тези футболисти единствено Суарес е твърд титуляр при каталунците, а Неймар, Фабрегас и Санчес са трима от важните играчи, които напуснаха клуба в същия този период.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички