При какви условия Лео Меси каза ново, последно "да" на Барселона?


При какви условия Лео Меси каза ново, последно "да" на Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

5261 0

Каталунският вестник "Спорт" разкри подробности за договора на Лионел Меси с Барселона, който той е на път да подпише. Според достоверния източник капитанът на тима е склонил да подпише с клуба до 2023 година, а заплатата му ще бъде 60 милиона евро на сезон, преди облагане с данъци. "Нето" това ще се равнява на около 35 милиона.

Това е с 53 милиона по-малко от заплатата му по досегашния му контракт. Както е известно, клубове като Пари Сен Жермен и Манчестър Сити предлагаха доста по-високо възнаграждение на 33-годишния аржентинец.

Новото споразумение на нападателя с каталунците предвижда след края на сезон 2022/23 той да премине в Интер (Маями), клубът от американската МЛС, който принадлежи на Дейвид Бекъм. Там суперзвездата трябва да остане за 2 сезона, а заплатата му ще остане същата.

"Спорт" се добра и до подробности за това какво следва за Меси след престоя в Маями. Според тях той ще завърши кариерата си и ще стане посланик на Барселона. Тази функция нападателят ще изпълнява поне 6 години. Преговорите по повод заплащането му за изпълнението на тази длъжност текат в момента. Ако двете страни се договорят за по-високо възнаграждение за капитана, той може да остане на поста 10 години. А ето защо Барселона трябва да задържи Меси. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички